Afbeelding
Foto: Stockfoto Studio Pannekoek

Wereld Alzheimer Dag

Algemeen

MAAS EN WAAL - Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Deze week worden er in het kader van deze dag diverse activiteiten georganiseerd, om extra aandacht aan dementie te geven.

Het toenemende aantal mensen met dementie vraagt om een belangrijke rol van de gemeenten. Een 'dementievriendelijke gemeenschap' begint bij een actieve gemeente. Een goed voorbeeld hiervan is gemeente Beuningen.

Dementievriendelijk

In de gemeente Beuningen wonen steeds meer mensen met dementie. Om te zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de maatschappij, is kennis van en begrip voor dementie nodig. Gemeente Beuningen wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Dementievriendelijk Beuningen zet zich in om deze kennis bij inwoners, winkels, verenigingen en bedrijven te vergroten. Aan de hand van feiten, voorbeelden en praktische tips vertellen deskundigen, mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers over de impact die dementie heeft, maar zeker ook over de mogelijkheden van mensen met dementie. De gemeente publiceert hier maandelijks over in de Maas&Waler.

Deze week het eerste deel van de zesdelige serie.