Eigenaressen Léonne en Sabine met hun mannen, zoon en hond 'Koos'.
Eigenaressen Léonne en Sabine met hun mannen, zoon en hond 'Koos'. Foto: Aafke Labout.

Dierspecialist Maas en Waal verhuist naar hart Hogestraat

Algemeen

DRUTEN - Met een speciale feestweek viert Dierspecialist Maas en Waal volgende week de opening van haar nieuwe pand. Na ruim een jaar plannen maken, (ver-)bouwen, schilderen en inrichten opent de zaak aanstaande dinsdag haar deuren aan de Hoge-straat 38a, naast de zonnestudio en tegenover Kruidvat. Eigenaressen Sabine aan den Boom en Léonne Meyer gaan er niet alleen qua locatie, maar ook qua ruimte flink op vooruit.

Terwijl 'winkelmanager' Koos, de mopshond, rondsnuffelt tussen glimmende stellingen, nog lege aquaria en gereedschappen, vertellen Sabine en Léonne over de verhuizing: 'We gaan van 170 naar 250 vierkante meter vloeroppervlak; een flinke uitbreiding. Maar de échte ruimte zit in de hoogte', zeggen ze lachend. 'Dierspecialist Maas en Waal verandert van een knusse, maar volle zaak, in een ruime, overzichtelijke winkel. Daarbij hebben we ruime parkeergelegenheid voor de deur, dus het sjouwen met zware zakken en blikken is verleden tijd.'

Trimsalon

In de nieuwe winkel treffen klanten, naast de gebruikelijke dierbenodigdheden, een unieke 'pen-
ningenmachine' waar klanten zelf hun hondenpenningen kunnen laten bedrukken. 'Ook het maken van gepersonaliseerde sleutelhangers en 'tags' zijn mogelijk', vertelt Léonne trots, terwijl ze wijst naar de kleuren, vormen en afbeeldingen waar men uit kan kiezen.
Een ander extraatje dat het nieuwe pand biedt, is de inpandige trimsalon, waar hondenliefhebbers vier dagen per week hun viervoeter kunnen laten wassen en knippen. Eén dag per week is de salon beschikbaar voor baasjes die zélf hun hond(en) komen wassen. 'Alle faciliteiten zijn voorhanden om de dieren gemakkelijk en snel een wasbeurt te geven, zonder thuis de badkamer te hoeven gebruiken', aldus Sabine.

De dierenspeciaalzaak opent aanstaande dinsdag 25 september om 9.00 uur op de nieuwe locatie. Vanaf zaterdag 29 september is er een speciale feestweek, met diverse acties en activiteiten.