Een van de Waalwoemi activiteiten in Heerewaarden.
Een van de Waalwoemi activiteiten in Heerewaarden. Foto: BZC De Grote Rivieren

Waalwoemi activiteiten bij BZC De Grote Rivieren

Algemeen

HEEREWAARDEN - Bezoekerscentrum De Grote Rivieren is dit voorjaar, in navolging van Het Dijkmagazijn in Beuningen, gestart met Waalwoemi activiteiten. De educatieve middagen aan de Waal zijn een project vanuit de provincie Gelderland en bedoeld om kinderen 'van de bank' te krijgen. Door te struinen, te spelen, te (onder)zoeken en te knutselen leren kinderen over de natuur, en zijn ze bovenal lekker buiten.

De activiteiten bij het bezoekerscentrum worden vormgegeven door Natuur en Milieu Educatie Rivierenland (NME). 'Onze ambitie is het vormen van één centraal aanspreekpunt voor educatie, communicatie en participatie over natuur en milieu/duurzaamheid in het rivierengebied en het Land van Maas en Waal. Wij zijn er voor iedereen die natuur- en milieueducatie in deze regio een warm hart toedraagt', aldus Patricia de Vries.
Het Dijkmagazijn in Beuningen en de Bastei in Nijmegen bieden al langere tijd educatieve activiteiten voor kinderen aan.

Afgelopen voorjaar werd IVN Maas en Waal ingeschakeld om de activiteiten aan de westkant van Maas en Waal te verzorgen, vanuit het bezoekerscentrum in Heerewaarden. Inmiddels hebben hier al verschillende Waalwoemi's plaatsgevonden, en ook voor de komende tijd staan er de nodige op het programma. 'De activiteiten hebben altijd raakvlakken met de natuur, en veelal ook met water. Denk aan schatzoeken aan de Waal, of knutselen met gevonden materialen', legt Patricia uit.

De eerstvolgende natuuractiviteit staat gepland voor woensdag 10 oktober, van 13.30 tot 15.00 uur. Kinderen uit Heerewaarden én omliggende dorpen zijn van harte welkom om deel te nemen. Aanmelden kan per mail, via educatie@bcdegroterivieren.nl. Zie ook: www.bcdegroterivieren.nl.