Babbels

Column

Onbereikbaar

Deze week hoorde ik een onwaarschijnlijk verhaal over Beuningen en Van Cranenbroek… De gemeente kan ze niet bereiken!

Lang geleden, in het verre 2014, wilde de megastore naar Beuningen komen om tuincentrum Bull over te nemen en 20.000 vierkante meter winkel en heel veel arbeidsplaatsen te creëren. Daarmee begon de ellende: boze buren, gezeur over verkeersafhandeling, een rits rapporten en bizarre suggesties zoals het voorstel van toenmalig wethouder Driessen om de winkel in tweeën te splitsen.

Het kostte zelfs een commissielid zijn functie. Richard Bull, eigenaar van het gelijknamige tuincentrum, begon te bellen met raadsleden en brieven rond te sturen 'als ondernemer en niet als commissielid'. Zodra je je petten niet meer uit elkaar kunt houden, weet je dat het niet meer goedkomt.

Inmiddels zijn we vier jaar en nog geen steek verder. Deze week kwam aan het licht waarom: er is geen contact meer met Van Cranenbroek. Onbegrijpelijk als je weet dat de gemeente ooit redelijk enthousiast was. Dan bouw je toch een relatie met hen op? Je wisselt visitekaartjes uit, houdt het contact warm, maar nee. Er is kennelijk niet eens één 06 nummer van 'n aangetrouwd Van Cranenbroekje.

Volgens De Gelderlander heeft wethouder Plaizier, net als zijn voorganger Driessen, slechts een armzalig e-mailadres. Overigens kon de krant de ondernemer zelf ook niet bereiken. Daar zullen vast talloze uren keiharde onderzoeksjournalistiek aan gewijd zijn, vermoed ik.

Enfin, ik heb de oplossing wel als de gemeente duidelijkheid wil. Je stelt een brief op met een uiterste deadline, stuurt die aangetekend naar het hoofdfiliaal van Van Cranenbroek (Randweg-Zuid, 86021 PW, te Budel) en klaar ben je.

Oh ja, ik weet dat er veel bezuinigd is in Beuningen, maar om dit soort geklungel te voorkomen is het toch handig weer te investeren in relatiebeheer. Kan die taak nog mee in de profielschets van de nieuwe burgemeester?

door Patrick Huisman