Alec Barfüss.
Alec Barfüss. Foto: John van Gelder

Bedrijf in beeld: Adviba

Zaken

Zonwering: denk er ook aan als de zon niet schijnt! 

Adviba in Druten is een relatief jong bedrijf, maar stoelt op veel kennis en ervaring, opgedaan bij voorgaande werkgevers. "Daglichtoplossingen, daar draait het om bij ons", zegt Alec Barfüss, eigenaar van het bedrijf, dat niet alleen over ramen, kozijnen, rolluiken en horren adviseert en deze ook plaatst, want ook screens, garagedeuren en dakramen zitten in het pakket. Kortom: in ruime zin alles waarmee je daglicht in je huis kunt regelen. "We zijn vrij specifiek, maar tevens vrij breed georiënteerd: alles er omheen, zoals montage, afstelling en onderhoud zijn bij Adviba in goede handen.

Helaas wachten mensen met het onderhoud aan rolluiken of zonwering vaak erg lang, te lang, totdat het punt bereikt is dat iets echt gerepareerd moet worden. Met regelmatig onderhoud kun je reparaties of vervanging voorkomen of in ieder geval uitstellen", zegt Alec.

"Het is vreemd, maar als het om een auto gaat of om de tandarts, dan gedragen mensen zich meestal geheel anders", vervolgt hij, terwijl hij een prachtige zonwering demonstreert die automatisch de hitte op zijn terras de baas blijft.

"Als je onderhoud laat plegen aan je zonwering, kun je dat het beste doen als de zon er niet is. Dan hebben de monteurs tijd om snel te reageren en zijn er geen wachttijden, die vooral vervelend zijn als bijvoorbeeld je zonnescherm blijft hangen terwijl het stormt. Adviba is zomer en winter in bedrijf, dus je kunt ook tijdens de koude maanden contact opnemen als je merkt dat er iets niet in orde is met bijvoorbeeld je dakraam."

Alec vertelt dat zijn bedrijf groeit. Hij begon vijf jaar geleden, toen hij bij een leverancier van Jos Arts werkte. In die eerste tijd was hij breder georiënteerd, nu heeft hij zich gespecialiseerd in 'daglichtoplossingen'. Hij werkt voornamelijk in het Land van Maas en Waal, "want ik wil de Drutense kerktoren wel in het zicht houden." Graag wil hij duidelijk en eerlijk zijn naar zijn klanten, en er een band mee opbouwen. Hij streeft ernaar zaken te doen met kwaliteit en prijsstelling hoog in het vaandel.

"Voorrijkosten worden standaard nooit berekend, die drempel kennen wij niet. Sommige bedrijven vragen maar wat voor hun diensten en producten, dat kan ik niet zo waarderen. Daarom kijken wij ook altijd naar gemiddelde prijzen in de regio en het land, en houden wij ons bijvoorbeeld aan door de branche opgestelde richtlijnen voor werkuren. Daardoor betaalt de klant nooit te veel. Wat wij ook doen: net voordat een garantieperiode afloopt, voeren wij gratis een onderhoudsbeurt uit. Dàt scheelt! Hier in Maas en Waal merk je nog wel eens dat de mensen zuinig zijn en soms willen onderhandelen. Of ze hebben een rolluik bijvoorbeeld al helemaal uit elkaar gehaald, tot op het laatste schroefje, want 'dat is makkelijk voor de monteur'. Maar vaak levert dat alleen maar extra werk op."

Trots vertelt hij over een groot project dat hij laatst leverde voor een kantoor in Druten: zeven screens van ruim vier meter breed op de eerste verdieping.        

In de toekomst wil Alec graag een eigen pand realiseren, met een fraaie ruime showroom. "In samenwerking met Velux en Somfy zijn we gestart met een stukje domotica. Je kunt dan bijvoorbeeld deursloten combineren met het bedienen van rolluiken. Hiervoor hebben we extra ondersteuning door een gespecialiseerde monteur. We werken ook samen met andere bekende merken, zoals Roto. Voor Velux heb ik nu een groter werkgebied gekregen, en ik wil ook meer gaan doen met garagedeuren. Gelukkig hebben we Marc, die als monteur uit de garagedeurenwereld komt."

Alec kan het niet laten en zegt nogmaals: "Je moet ook aan zonwering denken als de zon er niet is."

Door Ton van Hulst