Afbeelding
Foto: Google Streetview

Derde Beuningse Motiemarkt

Algemeen

BEUNINGEN - Op donderdag 27 september organiseert de gemeenteraad van Beuningen een motiemarkt.

Het is de derde editie. De motiemarkt is een markt waarop inwoners ideeën direct aan de man kunnen brengen bij raadsleden. Zijn raadsleden enthousiast over een idee dan kunnen zij dit adopteren en via een motie inbrengen bij de raad van 6 november. Inwoners die ideeën of plannen hebben om Beuningen nog mooier, groener, socialer of veiliger maken, zijn van harte uitgenodigd om hun idee of plan te presenteren. De motiemarkt is bedoeld om de inwoners in onze gemeente op een creatieve wijze te betrekken bij de beslissingen van de gemeenteraad. De motiemarkt is een plek waar inwoners ideeën kunnen voorleggen aan gemeenteraadsleden die Beuningen mooier, groener, veiliger of socialer maken. De raadsleden willen graag weten waar (extra) aandacht voor nodig is. Daarom organiseert de gemeenteraad deze motiemarkt.

De motiemarkt vindt plaats op donderdag 27 september van 19.30 uur tot 21.45 uur in de hal van het gemeentehuis in Beuningen, Van Heemstraweg 46.

Aanmelden
Wie een idee heeft en wil dat dit idee door de politiek wordt geadopteerd en vertaald in een motie, kan zich aanmelden bij de griffie. Belangrijk is dat een initiatiefnemer een formulier invult. Op www.beuningen.nl/motiemarkt staat dit formulier. Aanmelden kan tot donderdagmiddag 13 september 12.00 uur via griffie@beuningen.nl. Daarna is aanmelden niet meer mogelijk.

Spelregels
Als een idee wordt omgezet in een motie en wordt aangenomen door de gemeenteraad, is de indiener ook de initiatiefnemer voor de uitvoering van de motie. De gemeente ondersteunt hierbij. Hoe is afhankelijk van het idee. Dat kan bijvoorbeeld in vorm van een stimuleringsbijdrage. Of de indiener kan gebruik maken van de kennis en kunde van onze ambtenaren. De gemeenteraad heeft 10.000 euro beschikbaar gesteld om ideeën te realiseren die uiteindelijk vanuit de motiemarkt door de gemeenteraad worden aangenomen. Bedrijven en (maatschappelijke) organisaties mogen ook meedoen aan de motiemarkt, maar zij moeten wel een idee presenteren dat buiten de eigen bedrijfsmatige activiteiten valt en direct ten goede komt aan de Beuningse samenleving. Bijvoorbeeld een speeltuintje dat in de buurt van het
bedrijf ligt en, dat ze graag met inwoners willen opknappen. In sommige gevallen is het beter om voor een idee via de reguliere kanalen subsidie (Algemene subsidieverordening) aan te vragen bij het college van B&W. Daarom bekijkt de gemeente eerst de ingediende ideeën. Mocht het zo zijn dat het idee voor subsidie in aanmerking komt, dan laat zij dit
weten aan de initiatiefnemer.

Advies nodig
Inwoners die advies nodig hebben over een idee, of af willen stemmen hoe een idee beter of praktischer te maken is, kunnen contact opnemen met de denktank Bewonersbetrokkenheid. Ze zijn te bereiken via griffie@beuningen.nl.