Afbeelding
Foto: Wim Arts

Eerste inloopochtend bridge in Ewijk

Mens

EWIJK –Elke donderdag vindt er in de Hartensoos van Stichting Perspectief een inloopochtend plaats, waarbij bezoekers elkaar ontmoeten en activiteiten kunnen doen. Eén van de vrouwelijke bezoekers, merkte op, dat ze graag nog eens zou willen brigden. Met deze ene zin heeft zij de aanzet gegeven tot een nieuwe activiteit tijdens het komend winterseizoen.

Bridgen is voor velen een geliefde denksport. Het spel kan tot op hoge leeftijd in clubverband worden gespeeld. Mensen haken af doordat ze 's avonds niet meer van huis willen, door afnemende mobiliteit, omdat hun tempo lager wordt of als een bridgepartner wegvalt.

Wil Langens en Ria Koopmans, kunnen zich veel bij deze redenen voorstellen. Zij weet echter ook, dat de interesse voor het spel bij mensen niet uitdooft. Bridge is een spel voor het leven. Wil is een van de initiatiefnemers, die met succes, in Druten en Afferden, overdag met bridgen is gestart. Wil en Ria zijn bereid om in Ewijk dit initiatief te ondersteunen. Het wordt geen club, maar een gelegenheid waar mensen kunnen binnenlopen als ze zin hebben. Men hoeft ook geen vaste partner te hebben en er wordt rekening gehouden met het tempo van de verschillende spelers. 'Het is bridge op maat,' merkt Wil lachend op.

Op donderdag 23 augustus start de eerste inloopochtend vanaf 10.00 uur. Op die dag kan er al worden gespeeld en tevens wordt besproken naar welk tijdstip de voorkeur uit gaat. Belangstellenden zijn welkom bij Dorpshuis, MFA 't Hart, in Ewijk. Meer informatie: ellyhagen@stg-perspectief.nl