Tommy Ebben.
Tommy Ebben. Foto: Robert Westera

Muzikaal Maas en Waal (3) Exotica rock & roll: Komodo

Algemeen

Maas en Waal bruist van de muzikaliteit. Niet alleen zijn er diverse koren, muziekscholen, harmonieën, fanfares en muzikale evenementen en talenten, ook verschillende bands zorgen ervoor dat er muziek in de regio zit. Gitarist en zanger Tommy Ebben wist al op zijn elfde dat hij van muziek zijn leven wilde maken. Deze zomer speelt hij op Festival Zeeltje.

De oud-Deestenaar ging op zijn achttiende in Groningen studeren en woonde daarna in Utrecht en Amsterdam. Deze zomer is hij weer veel in Maas en Waal te vinden: 'Ik moet zeggen dat ik de schoonheid ervan heel erg aan het herontdekken ben. De dijken, uiterwaarden en 's avonds vuurtje stoken aan de Waal… Prachtig', aldus Tommy.

Singer-songwriter
Hij kwam het eerst onder de aandacht als singer-songwriter. 'Ik liet me inspireren door oude blues en country, maar ook door artiesten als Bruce Springsteen. Een nummer van mij, 'She Won't Tell', zat jaren geleden onder een Vodafone-reclame. Sinds twee jaar heb ik echter een nieuwe band: Komodo. Hiermee maken we 'exotica rock & roll': aanstekelijke rockliedjes met elementen uit de wereldmuziek.'

Vliegende start
De band maakt een vliegende start door: 'Zo hebben we een platencontract bij Sony Music. En ondanks dat ons volledige album nog niet uit is, spelen we op behoorlijk wat leuke festivalletjes deze zomer. Een bijzondere voor mij is Festival Zeeltje in Deest, mijn ouderlijk dorp', besluit hij.