Ans Paters en Jan van Heumen.
Ans Paters en Jan van Heumen. Foto: John van Gelder

Tropisch vakantieprogramma voor bewoners 's Heeren Loo

Algemeen

DRUTEN - Bewoners van 's Heeren Loo kunnen van 23 juli tot en met 3 augustus iedere middag in gebouw De Wielewaal weer genieten van theater, barbecue en film. En niet te vergeten van de kermisattracties: een draaimolen, een rupsbaan, touwtjetrekken en joy ride. Er is ook een discotheek.

Wie het hiervan warm krijgt kan heerlijk afkoelen tijdens de vrolijke schuimparty. Alles wordt afgewisseld met live muziek van onder andere volkszanger Peter Marnier, die tijdens de slotmiddag op vrijdag 3 augustus optreedt. Voor allerlei lekkers wordt uiteraard ook gezorgd: ijsjes, drankjes en snoep aan de bar, terwijl Lot en Bas ter plekke heerlijke appelbeignets bakken. Bij eventueel slecht weer is er een alternatief programma met karaoke.
'Het is nu al wel de twintigste of vijfentwintigste keer dat we dit doen,' vertellen Ans Paters en Jan van Heumen van de afdeling Recreatie en Vrije Tijd, 'en we zijn nog steeds enthousiast. We krijgen ook regelmatig aanmeldingen voor nieuwe vrijwilligers, want die hebben we natuurlijk nodig. De cliënten van 's Heeren Loo hebben vakantie, maar de meeste gaan niet weg. Ze volgen graag ons vakantieprogramma, dat best een hoogtepunt in het jaar mag worden genoemd. Mensen leven er elk jaar weer naartoe.'

Vrijwilligers gezocht
Ook voor de vrijwilligers blijkt het vakantieprogramma een gezellig evenement te zijn, want wie eenmaal meedoet blijft vaak jaren hangen. 'Het is wel aanpakken, maar als je die blije gezichten ziet van de 150 tot 200 deelnemers is de vermoeidheid zo over', verzekeren Ans en Jan. Men is nog op zoek naar nieuwe vakantievrijwilligers. Neem voor meer informatie en aanmeldingen contact op met Ans Paters (tel. 088-037 41 08) of Jan van Heumen (tel. 088-037 41 09) of stuur een mail naar recreatie.druten@sheerenloo.nl.

Door Ton van Hulst.