Afbeelding
Foto: HansBarten2012

Digitale fototentoonstelling en wedstrijd

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Museum Tweestromenland Beneden-Leeuwen organiseert deze zomer een digitale fototentoonstelling met werken van de fotografen Hans Barten en Ger Loeffen. De tentoonstelling duurt van 13 juli tot 17 september. Zij laten werken zien met als thema: Het Land van Maas en Waal.

In de zomer wil het museum bezoekers inzicht geven in onze regio. In vijftig digitale foto's laten beide fotografen de schoonheid zien van het land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen. De bezoeker wordt uitgenodigd om de beelden op zich in te laten werken om vervolgens, thuisgekomen, zijn of haar impressie van de tentoonstelling en van het Land van Maas en Waal te beschrijven in een essay van ongeveer vierhonderd woorden. Een gedicht mag ook. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en kiest daaruit de beste. De winnende inzender ontvangt een fototoestel als beloning. Zijn of haar inzending wordt afgedrukt en een jaar lang opgehangen in het museum.

Kinderen worden uitgenodigd om zelf een foto van het Land van Maas en Waal te maken en die op te sturen. De mooiste foto wordt ook beloond met een fototoestel.

De tentoonstelling is gedurende de zomermaanden te zien op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag tussen 13.30 uur en 17.00 uur.