Logo demaasenwaler.nl

Marjolein Buis opent Wimbledon tegen Japanse Yui Kamiji

Stichting Marjolein Buis Sportief
Stichting Marjolein Buis Sportief (Foto: Stichting Marjolein Buis Sportief)

LONDEN - Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft een lastige loting getroffen op Wimbledon. De 30-jarige Nederlandse opent het toernooi tegen Yui Kamiji. De Japanse is de huidige nummer 2 van de wereld. Buis staat zelf op plaats 5 op de wereldranglijst.

Het is voor Buis het derde Grandslamtoernooi op rij dat ze opent tegen een van de geplaatste speelster. In Melbourne stonden de Nederlandse en Japanse ook in de kwartfinale tegenover elkaar. Na een lange wedstrijd trok Kamiji nipt aan het langste eind. "Toen kwam ik heel dichtbij", blikt Buis terug. "Dit is een nieuw toernooi, een andere ondergrond en dus zijn er nieuwe kansen. Natuurlijk is het geen fijne loting, maar er is altijd kans om te winnen."

Dubbelspel
In het dubbelspel speelt Buis met landgenote Aniek van Koot. Zij zijn als tweede geplaatst. In de halve finale treffen ze het Duits/Britse duo Sabine Ellerbrock en Lucy Shuker.

Buis speelt donderdag 12 juli de eerste ronde in het enkelspel, vrijdag gaat ook het dubbeltoernooi van start. De finales zijn op zaterdag (enkelspel) en zondag (dubbelspel).

Meer berichten