Logo demaasenwaler.nl
Foto: Beuningen Buitengewoon en Roze Woensdag

Beuningen viert roze woensdag feestelijk

BEUNINGEN - Op woensdag 18 juli, de dag van Wijchen én Beuningen, kleuren Beuningen en Weurt roze. De 30, 40 en 50 km-lopers van de Nijmeegse Vierdaagse worden dan verwelkomd.

De wandelaars staat een warm welkom te wachten.Zij maken kennis met 'Beuningen Buitengewoon' en krijgen een muzikaal welkom bij 'Beuningen swingt' op de rotonde bij het Thujapark. Vervolgen zij hun weg, dan horen
zij vele muziekkorpsen, dweilorkesten en dj's. Beuningen Sportief regelde hiervoor de standplaatsen. Natuurlijk staan veel inwoners aan de zijlijn om de Vierdaagse bikkels aan te moedigen. Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze 'roze wolk' moedigt burgemeester Daphne Bergman elke loper persoonlijk aan. Ze zet de wandelaars in het zonnetje. De wandelaars krijgen vanuit deze tent een herinnering aan de doorkomst door Beuningen.

Maar niet alleen de wandelaars worden dit jaar in het zonnetje gezet, ook de inwoners. Inwoners die iets voor de Beuningse samenleving betekenen, zijn uitgenodigd voor de ontvangsttent. Dit jaar zijn dat de wijkhelden van de Dar. Zij zorgen er al jaren voor dat de gemeente schoon is én blijft. Ook leden van de Gebiedsraad zijn uitgenodigd. Zij zetten zich in voor een energieneutraal Beuningen in 2040.

Gelegenheidsformatie 'Pink Rebels' schreef op initiatief van Stichting Roze Woensdag en in opdracht van COC Nijmegen het vrolijke Roze Woensdag-lied 'Je bent om te zoenen' en treedt daarmee bij verschillende podia langs de route op. Op deze manier wordt stilgestaan bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat LGBT'ers (lesbian, gay, bisexual, transgender) overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Van 11.30 tot 11.45 uur treedt Pink Rebels op in de 'roze wolk' aan het Thorbeckeplein.

Kijk voor het volledige programma en de activiteiten die in Beuningen en Weurt plaatsvinden op de website van Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, www.beuningensportief.nl/doortocht-4-
daagse. Op www.beuningen.nl/vierdaagse leest u alles wat u moet weten over de doorkomst door Beuningen en Weurt.

Meer berichten