Logo demaasenwaler.nl

Honderden deelnemers Nationale Kunstweek

NEDERLAND - Van 10 tot en met 18 november vindt in heel Nederland de zestiende editie van de Nationale Kunstweek plaats. Daarvoor hebben nu al honderden kunstenaars en organisaties zich aangemeld.

Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, musea en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten. De Kunstweek start met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar. Daarna vindt in het eerste weekend een van de grootste kunstbeurzen plaats waar kunstenaars zelf kunnen exposeren: de Nationale Kunstdagen in de Beursfabriek in Nieuwegein (10 en 11 november). Circa 220 kunstenaars tonen en verkopen daar hun werk.

Tijdens de week zelf zijn in heel Nederland kunstzinnige locaties te bezoeken en organiseren veel galerieën, musea, lokale verenigingen en meer, speciale activiteiten zoals exposities, workshops, demonstraties en rondleidingen. Ook staat bij meerdere gemeentes beeldende kunst een week lang extra in de belangstelling, zoals in Nijkerk, Blaricum, Ermelo, Barneveld, Soest, Hillegom, Lisse, Wijdemeren, Appingedam, Gilze en Rijen. Zo staat in Barneveld een week lang een 'glazen huis' (kunstpaviljoen) op het Torenplein.

De Kunstweek wordt afgesloten met het Landelijk Atelierweekend op 17 en 18 november. Dit evenement is binnen enkele jaren uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Tijdens dit weekend stellen honderden kunstenaars hun atelier open voor het publiek. Nu al hebben meer dan 185 kunstenaars zich aangemeld en de verwachting is dat ruim 400 ateliers in het hele land hun deuren zullen openstellen. Het thema-beeld van de Kunstweek is dit jaar geïnspireerd op het feit dat bijna iedereen in Nederland zich af en toe bezig houdt met (het maken van) kunst. Kunstliefhebbers vinden op Kunstweek.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens de Kunstweek te bezoeken zijn, evenals meer informatie over het Landelijk Atelierweekend, Kunstenaar van het jaar, de Nationale Kunstdagen en andere evenementen tijdens de Kunstweek.

Meer berichten