IVN Zomeravondwandeling door Liendense Waard

Algemeen

BATENBURG - Op zaterdag 21 juli organiseert IVN Maas en Waal een avondwandeling door het natuurgebied 'De Liendense Waard'.

In dit gebied is in de periode 2008-2010 een nevengeul aangelegd, die met de Maas meestroomt bij hoogwater. Deze geul is gegraven op de plek waar tot circa 1930 de Maas nog een verbinding vormde met de gracht rondom de ruïne van Batenburg en vormt nu een prachtig waterrijk gebied voor allerlei vogels. Vanuit de vogelkijkhut zijn de diverse vogelsoorten zoals visdief, lepelaar en kluut heel goed te bekijken. Door de aanleg van de nevengeul is er een overgangszone met aflopende oevers ontstaan, waardoor ook het plantenleven zich bijzonder goed ontwikkeld heeft. Tussen de mooie hagen en vlechtheggen grazen runderen om het gebied open te houden.

De wandeling start om 19.30 uur op de parkeerplaats aan de Molendijk, net ten oosten van Batenburg en duurt ongeveer 2 uur. Vergeet bij deze wandeling niet uw verrekijker mee te nemen. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt zeer gewaardeerd. Voor informatie: tel. 0487 – 591665 of ivn.nl/afdeling/maas-en-waal.