Logo demaasenwaler.nl
Foto: Reinier Jansen
FOTOVERSLAG

Maasfeesten beleven tropische editie

APPELTERN - Afgelopen weekend was het in Appeltern weer tijd voor de jaarlijkse Maasfeesten. Voor de tweede keer vonden de festiviteiten niet bij het dorpshuis plaats, maar aan de oevers van de Maas. Op het binnendijkse festivalterrein was het al vroeg erg druk. De tropische temperaturen droegen daar zeker een steentje aan bij, want aan het water was het afgelopen weekend heerlijk toeven. 

Nieuw op het programma was een beachvolleybaltoernooi. De omstandigheden voor een dergelijke zomerse activiteit waren perfect. De zon liet zich al vroeg op de dag zien boven Appeltern en het mulle zand kreeg daardoor een aangename temperatuur. Voor wie het toch te heet onder de voeten werd, stond een groot zwembad klaar om even af te koelen.

De kinderen konden zich uitleven met het pannatoernooi, dat sinds enkele jaren steevast op het programma staat.

De Tuut
Tijdens de Maasfeesten werd ook stilgestaan bij het 100-jarig bestaan van het Stoomgemaal De Tuut, wat voor de gelegenheid zijn eerste stoomfestival organiseerde, met uiteraard veel stoom van eigen makelij, maar ook van stoomtractoren- en machines uit heel het land.

Meer berichten