Logo demaasenwaler.nl
Esmee Theunisse.
Esmee Theunisse. (Foto: Eigen foto)

Bergharense Esmee (11) loopt Vierdaagse met Kindercorrespondent

BERGHAREN - Esmee Theunisse uit Bergharen is met 11 jaar één van de 6 jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag 30 km samen met het zogeheten #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Kindercorrespondent Tako Rietveld, geboren in Wamel en bekend van onder meer het Jeugdjournaal, is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Tijdens het lopen delen de kinderen hun verhalen, meningen en ideeën. Vooral over onderwerpen als vriendschap, vrede en vrijheid.

Vlogs
Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." De kinderen maken elke dag reportages, vlogs en livestreams voor hun eigen sociale media zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders. De belevenissen van Esmee zijn dan ook voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv. Misschien zien we de Bergharense tiener zelfs wel op televisie voorbij komen in de Vierdaagse-week.

Meer berichten