Logo demaasenwaler.nl
De lunch op oprijlaan Kasteel Hernen.
De lunch op oprijlaan Kasteel Hernen. (Foto: Sjoerd Schutte)

Prachtige afsluiting parochiefeest

HERNEN - Waar in het Land van Maas en Waal de ene na de andere kerk gesloten wordt, vierden de 'Herrenaren' het afgelopen jaar feest vanwege het 125-jarig bestaan van de plaatselijke Sint Judocuskerk.

Dat jubileumjaar werd afgelopen zondag afgesloten met een pontificale Heilige Mis met drie Heren, zoals vroeger. De parochianen waren supertrots, want die Heren (priesters) waren oud-Herrenaar Ben van Bronkhorst, geassisteerd door Martin Claes en de huidige pastoor van Hernen, Jacq Steeghs. Geert Peters, één van vier kosters, vertelt enthousiast over het feestjaar.

Tentoonstelling
Een hoogtepunt van het jubileumjaar was de tentoonstelling, waarin de focus lag op de betekenis van de parochiekerk in het leven van veel Herrenaren: eerste communie, vormsel, huwelijk, priesterwijdingen en uitvaarten.

Lunch
Na de Heilige Mis was er een smakelijke en sfeervolle lunch op de oprijlaan van Kasteel Hernen, onder prachtige weersomstandigheden. Er schoven deze middag maar liefst 170 parochianen aan. Waarin een klein dorp groot kan zijn...

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten