Uitwerking Ruimtelijke Strategische Visie vordert gestaag

Politiek

WEST MAAS EN WAAL – De zogenoemde Ruimtelijke Strategische Visie is een bouwsteen voor de gemeentelijke omgevingsvisies. Hier wordt door alle tien gemeenten in Regio Rivierenland al een paar jaar aangewerkt.

Behalve de overheid worden ook ondernemers, mensen uit het onderwijs, onderzoekers en ondernemende inwoners betrokken. Wethouder Bos: 'Deze Ruimtelijke Strategische Visie is voor ons een kans als lobbydocument naar rijk, provincie, de ons omliggende regio's en de Europese Unie, als het gaat om de ambities in West Maas en Waal rondom vrijetijdseconomie en bereikbaarheid kenbaar te maken.'

In het najaar worden de plannen aan de gemeenteraden voorgelegd. Daarop vooruitlopend ziet het college van West Maas en Waal graag nog wat extra informatie aan de ruimtelijke visie toegevoegd: Aandacht voor de bereikbaarheid van de gemeente, en dan in het bijzonder voor de oostelijke en zuidelijke verbindingen. Daarbij ook een ruimere recreatieve visie, die nu alleen beperkt is tot de Gouden Ham, maar waar het gehele gebied aan de Maas en de Meanderende Maas aan toegevoegd wordt. Het college wijst er nog maar eens op dat de inhoud van de Ruimtelijke Visie richtinggevend is, en zeker niet verplichtend ten aanzien van lokale visies.