Afbeelding
Foto: Frank Waaldijk: 'vrouw in gedachten'

Bijzonder tekenexperiment in Dijkmagazijn

Cultuur

WINSSEN - Meestertekenaar Frank Waaldijk gaat de hele maand juli een bijzonder experiment aan in het Dijkmagazijn te Winssen. De meestertekenaar stelt zich beschikbaar voor een wijd publiek, om bij iets wat iemands hart raakt een gevoelsportret te maken. Zowel op locatie als via Facebook kan men een beschrijving of een voorwerp aan de kunstenaar voorleggen.

Gedurende de week werkt hij op locatie aan deze opdrachten, en het resultaat is de volgende zondag te zien in het Dijkmagazijn, tijdens de publieksopenstelling. Op Facebook zijn de verschillende fasen in het proces te volgen, met speciale aandacht voor de gelaagde technieken die Waaldijk gebruikt. Al bijna 40 jaar werkt Waaldijk aan een imposant tekenoeuvre, dat vele duizenden tekeningen beslaat. Zijn thematiek is consistent: alles wat voor ons mensen van waarde is, en alles wat we meemaken. Bij het verbeelden hiervan staat oppervlakkigheid meestal in de weg. Om tot diepere gevoelslagen door te dringen ontwikkelde hij een scala aan ongebruikelijke technieken, die in de loop van de tijd een zuiver dienende rol hebben gekregen.

In het Dijkmagazijn zijn ook tekeningen van 1980-heden te zien. In mappen, ingelijst, en geprojecteerd/digitaal. Bezoekers krijgen via digitale uitvergroting de kans om de tekeningen in detail te bestuderen, en vragen over de techniek te stellen. In tijd die overblijft werkt de kunstenaar verder aan een modern getijdenboek over de mensheid op aarde.

Meer info op Facebook (https://tiny.cc/3ds6ty) en www.fwaaldijk.nl/exposities.html. Tijd: Alle zondagen in juli van 13 uur tot 17 uur. Plaats: Dijkmagazijn Winssen, Dijk 27 te Winssen (bij Beuningen).