Cashless busvervoer Breng

Algemeen

ARNHEM/NIJMEGEN - Vanaf 24 juni kunnen reizigers een buskaartje gekocht bij de buschauffeur van Breng (regio Arnhem - Nijmegen) niet meer met contant geld betalen. Betaling is dan alleen nog mogelijk met bankpas of creditcard.

Deze maatregel komt voort uit een landelijke afspraak om het werk voor de buschauffeur veiliger te maken. In een aantal gebieden in Nederland is het contante geld al uit de bussen verdwenen. En vanaf 24 juni dus ook uit de Breng bussen in de regio Arnhem Nijmegen. Wie toch een buskaartje wil kopen en met contant geld wil betalen kan daarvoor terecht bij een aantal voorverkoopadressen. Een actuele lijst hiervan staat vermeld op www.breng.nl.

De overgang naar cashless busvervoer wordt in OV-Oost (een samenwerkingsverband van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel op het gebied van openbaar vervoer) gezamenlijk gemaakt met de vervoerders Arriva in Achterhoek Rivierenland, Connexxion in Flevoland en Noordwest Overijssel, Hermes in de regio Arnhem - Nijmegen en Keolis Nederland in Twente, Midden-Overijssel en de Veluwe. Reizigers die in de verschillende vervoergebieden reizen zullen zoveel als mogelijk uniformiteit ervaren. Bij het overgangstraject zijn opdrachtgevers, sociale partners en vakbonden nauw betrokken geweest.