Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Biowalking met Fysiotherapie De Hofstede/Fysioo en Het Dijkmagazijn

Algemeen

BEUNINGEN - U krijgt het advies meer te bewegen en te wandelen, maar komt daar niet toe? Fysiotherapie De Hofstede en Fysioo lopen daarom in samenwerking met Het Dijkmagazijn op vrijdagochtend 29 juni een Biowalk door de uiterwaarden. Een fysiotherapeut en een natuurgids zorgen voor een veilige en boeiende wandeling, speciaal voor mensen met COPD, diabetes of risico op hart- en vaatziekten of andere chronische klachten zoals lage rugklachten of neurologische aandoeningen.

Biowalking is een groepswandeling in de natuur, speciaal bedoeld voor mensen die aan hun gezondheid willen werken door te gaan wandelen. Een fysiotherapeut van De Hofstede/Fysioo loopt mee tijdens de wandeling en kan vragen beantwoorden en aangeven wat wel en niet mogelijk is. En u ontmoet lotgenoten om mee te spreken. De gids van Het Dijkmagazijn wijst tijdens de wandeling de mooiste bijzonderheden in de natuur aan. Kortom Biowalking biedt een aangename combinatie van veilig in beweging komen op een prettige manier.

Deze Biowalk is de laatste uit een serie van vier wandelingen, waarbij er telkens één groep start voor een korte afstand van 1 tot 2 kilometer en één groep voor een langere afstand van 4 tot 6 kilometer. Voor elk groepje maximaal 12 deelnemers. Eerst wordt er een half uur gewandeld om zorgvuldig de conditie op te bouwen, daarna volgt er ruim een uur ontspannen wandelen met de natuurgids. Er zijn dan voldoende kansen voor alle deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan en de zorgprofessional te spreken. Voor wie de wandeling te inspannend wordt, kan met een auto teruggereden worden.

Uit onderzoek van bedenker IVN blijkt dat Biowalking ontspannend en stress-verlagend werkt voor mensen met chronische klachten. Het verbetert de concentratie en het helpt depressies en angststoornissen te verminderen. Reacties van eerdere deelnemers in Beuningen: "Er is buiten ontzettend veel te ontdekken, want daar ben ik al heel lang niet meer geweest." "Ik moet ook leren dat ik wél in de natuur durf te lopen, dat heb ik afgeleerd."

Biowalking, van 10.00 tot uiterlijk 11.30 uur op vrijdag 29 juni Dijkmagazijn (uiterwaarden). Deze laatste keer lopen mensen van wandelclubjes mee om eventueel bij aan te sluiten. Maximaal 12 deelnemers per groepje, per deelnemer is één introducee welkom. Kosten 3,50 euro. Aansluiten is mogelijk indien er plaatsen vrij zijn.

Deze serie Biowalking is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging (www.facebook.com/beuningensameninbeweging. Voor aanmelding en informatie: Fysiotherapie De Hofstede, Bart Rongen: b.rongen@dehofstede.nl of 024-6778585.