Nieuw talent aan de slag in de zorg

Algemeen

NIJMEGEN/MAAS EN WAAL - WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, ROC Nijmegen en ZZG zorggroep werken samen om werkzoekenden op te leiden tot verzorgende 3IG, om zo duurzaam bij te dragen aan meer opgeleide werknemers in de zorg. Na een intensief voortraject gaat een groep van 25 studenten de uitdaging aan. Op 18 juni tekenden zij een leer-werkovereenkomst.

Door de bundeling van expertise, netwerk en middelen ontwikkelen de partijen een passend opleidingstraject tot verzorgenden|woonbegeleiders 3 IG voor kandidaten van WerkBedrijf in samenwerking met ROC Nijmegen. De achtergrond van de studenten is heel divers, zowel in leeftijd als in opleidingsniveau en werkervaring. Tijdens dit traject kunnen zij hun opgedane levenservaring verbinden aan de kennis en kunde van het leertraject 3 IG. Met de kans om zo toekomstige werknemers binnen de ouderenzorg te worden.

Een van de nieuwe talenten is Paul (55). Hij heeft zijn hele leven in de muziekindustrie gewerkt. Toen hij noodgedwongen met zijn bedrijf moest stoppen, zocht hij een nieuwe manier om invulling te geven aan zijn werkleven. Paul: "Ik kwam toen al snel uit bij de zorg. Het voelde als een logische stap, omdat ik een zorgzaam persoon ben en mensen graag wil helpen. Via WerkBedrijf kreeg ik de kans om dit traject bij ZZG te volgen. De combinatie van opleiding en werken is voor mij echt een uitkomst. Ik vind mezelf te oud om nu eerst weer een jarenlange opleiding te volgen en daarna pas aan het werk te gaan. Ik wil het direct in de praktijk kunnen brengen. Hup, handen uit de mouwen."