Afbeelding
Foto: Herman van Beek

Horecatoernooi Leones weer drukbezocht

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Op zaterdag 16 mei was sportpark 'Het Zijvond' weer het decor van het jaarlijks terugkerende Horecatoernooi. 32 teams streden een hele middag om de wisselbeker waarbij gezelligheid bovenaan stond.

De teams werden vooraf al, na een dubieuze live-loting, in één van de acht poules geplaatst. Elk team speelde drie poulewedstrijden, en vervolgens nog drie finalewedstrijden. Er waren veel vrijwilligers gemobiliseerd om de dorstige en hongerige spelers te voorzien van het nodige sportvoer. Ook voor de supporters was er deze middag niets te klagen, het weer en de sfeer waren allebei prima; de optimale omstandigheden voor een mooi toernooi. Al in de poulefase werden de onderlinge verhoudingen al snel duidelijk. De teams die andere jaren ook hoog eindigden, ondervonden weinig problemen in het begin. Uiteindelijk bleven de teams 'Loeffen auto's' en 'Chill family' over en gingen met elkaar de strijd aan in de finale, die uiteindelijk werd gewonnen met 2-0 door 'Loeffen auto's'.

Na afloop van het toernooi was er in de kantine goed uitgepakt met een gezellige afterparty met muzikaal vermaak door DJ Ronn Laam. Natuurlijk kon ook onze eigen Lauwse ster 'Marinus' niet ontbreken op deze dag. Marinus wist met een aantal gouwe ouwe, maar ook met nieuwe releases, de kantine op zijn kop te zetten. Ten slotte is er ook iets vervelends gebeurd zaterdag. Voetballer Hamza Darid brak tijdens het toernooi zijn been en werd met de ambulancewagen afgevoerd, waardoor er toch een zwart randje om een prachtige dag blijft hangen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding