Afferden is onderdeel van het NK CombineRace.
Afferden is onderdeel van het NK CombineRace. Foto: Wil Hoes

Genieten tijdens het Oafers Weekend

Mens

AFFERDEN – Feesten, dansen, racen, slenteren en genieten. De organisatie van het Oafers Weekend van 22 tot en met 25 juni pakt voor de 33ste keer breed uit met een divers programma voor jong en oud.

Nick de Krijger zit in het comité van het Oafers Weekend en regelt van alles en nog wat, bijvoorbeeld dat de materialen als tenten, bar, posters en flyers er op tijd zijn. Hij vertelt: "Dat iedereen schik heeft, dat is mooi om te zien. Ik ben er het hele jaar mee bezig en als ik dan zie dat het tijdens het weekend allemaal goed verloopt, dan kan ik tevreden zijn. Wat het Oafers Weekend zo bijzonder maakt, is dat het voor alle leeftijden iets in petto heeft. Op vrijdagavond beginnen we met Partyquest, een feest voor jongeren, met onder andere een optreden van PartyfrieX, bekend van het liedje 'Ik moet zuipen'. De Kermisavond is traditioneel op zaterdag met in de tent coverband Slamm, een opzwepende combinatie van show, muzikaliteit en feest. Dan is er op zondag een gezellige braderie in het dorp en in het weiland worden de spectaculaire CrazyCross en de CombineRace gehouden."

Vince van den Berg is racer van het Afferdense Combineteam en doet voor de tweede keer mee aan de CombineRace: "Met een nieuwe combine gaan we dit jaar van start. De oude ging zo'n 86 kilometer per uur, mooi dat je met zo'n grote machine zo hard kunt. Het is nog afwachten hoe hard de nieuwe gaat. Er staan straks ongeveer twaalf combineracers aan de start en die komen uit het hele land van Friesland tot Limburg. Voor mij is het een thuiswedstrijd, die zonder de sponsors niet mogelijk was geweest."

Nieuw dit jaar is op maandag de Oaferse Durpslunch speciaal voor de ouderen uit Afferden. Nick de Krijger: "De vrijdagavond is voor de jongeren, de maandagmiddag voor de ouderen. We hebben een lunch voor ze georganiseerd met neutjes en 'breudjes' en DJ Jordi zorgt voor ouderwetse meezingers op de achtergrond. We sluiten het Oafers Weekend af met een matinee voor iedereen, als muzikale kers op de taart."

Door Anne-Bregtje Schelfhout