Jeffrey Jaspers en Jan Reijers, de vertrouwde gezichten van Luijtgaarden.
Jeffrey Jaspers en Jan Reijers, de vertrouwde gezichten van Luijtgaarden. Foto: Ruben Schiks

Bedrijf in beeld: Luijtgaarden

Zaken

Luijtgaarden richt zich op (ver)-bouwend Land van Maas en Waal

Luijtgaarden Dakpannen richt zich sinds afgelopen april, met een tweede vestiging in Doorwerth, op de (ver)bouw- en renovatiemarkt tussen de rivieren. Al meer dan 100 jaar is het bedrijf, bij Koninklijke beschikking Hofleverancier, de grootste handelaar van Nederland in nieuwe en gebruikte dakpannen, alsook dakbedekkingsmaterialen.


Naast de jarenlange ervaring en het persoonlijke advies blinkt Luijtgaarden uit in de markt vanwege het zeer uitgebreide assortiment, dat naast nieuwe pannen ook bestaat uit gebruikte pannen en zogeheten 'specials', voor toepassing op bijvoorbeeld monumentale panden als kerken en boerderijen.

Kleinere segment
Het bedrijf, met een hoofdvestiging in Standdaarbuiten, levert reeds pannen voor grootschalige nieuwbouw- en renovatieprojecten, maar vergeet ook het kleinere segment niet. 'Zo zijn ook particulieren en kleinere bouwbedrijven, waaronder zzp'ers, uit de streek van harte welkom bij ons', aldus de Afferdense Jan Reijers. Samen met zijn collega Jeffrey Jaspers is hij het vertrouwde gezicht van de nieuwe vestiging. 'Bij Luijtgaarden kennen we bovendien als geen ander de toenemende druk op de bouwsector', aldus Jaspers. 'Daarom garanderen wij altijd levering binnen één dag.'

Duurzaamheid
Uniek is ook het inruilconcept van de dakpannenspecialist, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. 'Wij bieden de mogelijkheid om oude pannen bij ons in te ruilen', vertelt directeur Gert-Jan de Gier. 'Die pannen worden 100 procent hergebruikt. Hetzij als dakpan bestemd voor hergebruik, maar ook als grondstof voor nieuwe producten en als vulling voor ecologische schanskorven, welke de uitsterving van de insectenpopulatie terugdringen.

Luijtgaarden is gevestigd aan de Fonteinallee 22 in Doorwerth. Zie ook: www.luijtgaarden.nl.