Coby Jansen en Diana Kusters.
Coby Jansen en Diana Kusters. Foto: Marloes van Zon

Vijftig jaar De Zeven Morgen

Mens

DREUMEL - Het miezert, niet iets waar je op hoopt als je een interview afneemt bij een zwembad, maar desondanks zijn Coby Jansen en Diana Kusters, bestuursleden van De Zeven Morgen in Dreumel, vrolijk gestemd. 'We hebben gelukkig al heel wat prachtige dagen achter de rug en dat betekent veel bezoekers.'

Coby is een vrijwilliger van het eerste uur. Hij vertelt glunderend dat hij nog weet dat het zwembad 50 jaar geleden werd geopend en er dagelijks in de zomermaanden kwam. Toen zijn kinderen kwamen speelde dat tafereel zich opnieuw af en inmiddels heeft hij zijn kleinkind voor de eerste keer kennis laten maken met De Zeven Morgen. 'Het was fantastisch!'

Warme gevoelens
Ook voorzitter Diana Kusters heeft warme gevoelens overgehouden aan haar jeugd bij het zwembad. 's Ochtends om 10.00 uur stond ze al voor de hekken te popelen tot deze opengingen. Tussen de middag kwam moederlief een boterhammetje brengen om vervolgens de hele dag al zwemmend verder door te brengen. Later is Diana als badjuffrouw aan de slag gegaan en actief geweest bij zwem- en waterpolovereniging De Alligators. Twee jaar geleden werd ze voorzitter.
Buiten het bestuur, dat bestaat uit zeven mensen, kan het zwembad niet bestaan zonder zijn vrijwilligers. Toen de gemeente in 1998 besloot het zwembad te sluiten staken de Dreumelse bewoners hier een stokje voor.
Sindsdien zetten 100 tot 150 vrijwilligers zich in om het zwembad pico bello in orde te houden voor de jaarlijks 20.000 bezoekers. En dit aantal vrijwilligers is zeker nodig; het werk gaat vrijwel het hele jaar door, van abonnementverkoop tot schilderwerk en van sponsorwerving tot groenvoorziening. Iedereen draagt op zijn eigen wijze een steentje bij.
Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum zijn er dit jaar diverse activiteiten. Op 29, 30 juni en 1 juli is er een groots jubileumweekend.

De entree is gratis en er zijn onder meer duikdemonstraties, een waterpolowedstrijd en een tentoonstelling.

Door Marloes van Zon