Japanse Duizendknoop.
Japanse Duizendknoop.

Wijchen gaat gevecht aan met Japanse Duizendknoop

Algemeen

WIJCHEN - De gemeente Wijchen gaat de komende tijd de schadelijke plant Japanse Duizendknoop veel intensiever bestrijden. Dat blijkt uit antwoorden van het Wijchense college van B&W op raadsvragen van het CDA. Momenteel zijn er twaalf locaties binnen de gemeente waar de Japanse Duizendknoop voorkomt. De plant werd in 2011 voor het eerst waargenomen bij het Vormersbos.

Het college gaat plaatsen waar de Duizendknoop zich heeft genesteld, markeren met piketpaaltjes en borden. Daarnaast onderzoekt het college de mogelijkheid of in de APV (Algemene plaatselijke verordening) de verplichting kan worden opgenomen om de plant te bestrijden.

In de APV staat al een artikel dat verplicht om de akkerdistel en het Sint Jacobskruiskruid tegen te gaan. Ook de reuzenberenklauw wordt serieus door de gemeente bestreden. Het CDA had het college gevraagd of men zich bewust is van het gevaar van de Duizendknoop. De Japanse plant is nauwelijks uit te roeien en richt veel schade aan. Het kan zelfs funderingen en beton verwoesten. Volgens het CDA is van andere gemeenten bekend dat de bestrijding hoge prioriteit heeft, arbeidsintensief is en erg kostbaar. Men kan de plant volledig uitgraven, of maaien en inspuiten met onkruidbestrijdingsmiddel.

Via mediapartner RN7.