Het Doddendaelpad.
Het Doddendaelpad. Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Winssen krijgt eigen Klompenpad

Algemeen

WINSSEN - In het voorjaar van 2019 verwacht Winssen haar eigen Klompenpad te openen. Een kleine werkgroep stippelt, samen met de gemeente Beuningen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland, een route uit die zoveel mogelijk over onverharde paden en boerenland loopt. Hoogtepunten vormen het landschap met de dijken, de fruitboomgaarden en de uiterwaarden.

Langs de Waal is het heerlijk struinen, maar ook het Winssense Veld wordt aangedaan. Het zandwin- en herinrichtingsproject Geertjesgolf geeft in de toekomst nieuwe natuur met prachtige uitzichten. Dit nieuwe Winssense Klompenpad is na het Doddendaelpad het tweede Klompenpad in de gemeente Beuningen.

Meehelpen?
Alle hulp om van dit Klompenpad een succes te maken is van harte welkom. Wie het leuk lijkt om mee te helpen bij de aanleg en het beheer van het Klompenpad, of zelf fervent wandelaar is en de route maandelijks zou willen lopen om het pad begaanbaar te houden, kan zich melden bij werkgroepleden Paul van Oss via tel. 06-47950333 of paulvanoss@gmail.com en Ruud Aalbers via tel. 06-20908167 of ruud.aalbers@kpnmail.nl. Wie kennis heeft over de lokale cultuurhistorie of het (agrarische) cultuurlandschap van Winssen en dat wil delen, is ook van harte welkom.