Afbeelding
Foto: Studio Pannekoek

Luchtmachtmars vertrekt voor de negende keer vanuit Ewijk

Algemeen

EWIJK - Op zondag 10 juni a.s. organiseert de Koninklijke Luchtmacht Wandelsport Vereniging in samenwerking met MFA 't Hart in Ewijk alweer voor de 9e keer de traditionele Luchtmachtmars. Deze mars trekt jaarlijks honderden deelnemers waarvan uiteraard ook een heel groot deel geen relatie met de Koninklijke Luchtmacht heeft, omdat de mars gezien wordt als een uitstekende training voor de Vierdaagse die in juli start.

De mars kent 3 lussen van elk 10 km. en deelnemers kunnen dus kiezen of zij 10, 20 of 30 km willen lopen. Ongeacht de afstand waar men voor kiest, is het inschrijfgeld slechts € 5,00 per persoon. Na afloop van de mars is er voor iedere deelnemer een medaille als aandenken dat men deze mars gelopen heeft. De route voert vanaf MFA 't Hart via de Beuningse Dijk, de Elzenpas en Winssen weer terug naar het vertrekpunt. Het startbureau gaat om 08.00 uur open en u dient uiterlijk 17.00 uur gefinisht te zijn. De startlocatie, tevens eindpunt, is MFA 't Hart, gevestigd aan Den Elt 17 te Ewijk.

Het muzikale startsein wordt om 08.00 uur gegeven door Muziekvereniging Koninklijke Fanfare U.L.T.O. Winssen-Ewijk. Ook als u de mars niet loopt, is dit alleen al meer dan de moeite waard om zondag 10 juni naar de start te komen.