DIO'30 verliest laatste competitiewedstrijd

DRUTEN - DIO'30 heeft in de laatste competitie wedstrijd op eigen veld met 2-1 verloren van Trekvogels. De ploeg kan zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie, waarin het uit gaat komen tegen het Arnhemse MASV.

Voor beide ploegen stond er vanmiddag niets meer op het spel. DIO'30 had bij winst nog een kans om als tweede te eindigen, maar dan moest Eldenia, dat nog voor de titel streed, verliezen van Groesbeekse Boys. In dat geval zou DIO'30 in de nacompetitie thuis spelen. Trekvogels speelde alleen voor de eer want die maakte nergens meer aanspraak op. Bij DIO'30 werd de nodige spelers rust gegund met oog op volgende week.

Beide ploegen begonnen onbevangen aan de wedstrijd en zochten in de beginfase de aanval. Bij de eerste echte kans voor DIO'30 werd een schot van Joep van der Sluijs gekeerd door doelman Gino van Altena. Trekvogels kreeg ook wat kansen, waaronder een schot van Jesse Wattimury die knap werd gekeerd door Paul van Hees. Even later ging een schot van Sander Geerts ruim over. Halverwege de eerste helft moest Willem Vos geblesseerd het veld verlaten. Er werd geen risico genomen en hij werd vervangen door Coen Barten. Niet veel later kwam Trekvogels op voorsprong. Leroy van Zanten rondde de aanval af en Jelle Hoes kwam net te laat om de bal nog te keren, 0-1.

Kansen waren er daarna aan beide kanten. Eerst zag Joep van der Sluijs zijn schot uit de hoek worden gedoken door Gino van Altena en aan de andere kant moest Davy van Verseveld ingrijpen toen Jesse Wattimury er door was. Trekvogels was in de eerste helft de betere ploeg en speelde ook feller. Voor de rust werd er niet meer gescoord, maar vlak na rust werd het wel 0-2. Via een combinatie kwam Sander Geerts vrij voor Paul van Hees en hij maakte geen fout. DIO'30 leek het verder wel te geloven en maakte weinig haast om wat aan de achterstand te willen doen. Wel kwamen er een aantal corners waar wat gevaar uit ontstond maar dat was het. Trekvogels was eerder dicht bij de 0-3. Tom Buiting kreeg een goede kans, maar de redding van Paul van Hees mocht er ook zijn.

Na ruim een uur voetballen kwam Dani Bloemberg bij DIO'30 in het veld voor Franco Kleinschiphorst. De aanvaller van DIO'30 was lange tijd afwezig vanwege een blessure maar lijkt net op tijd weer hersteld voor de nacompetitie en kon vanmiddag alvast weer wat ritme opdoen. De wedstrijd ging nog steeds op en neer met een iets sterker Trekvogels. DIO'30 kreeg wel steeds betere kansen, maar vooralsnog werd er niet gescoord. Een kopbal van Dani Bloemberg na een voorzet van Coen Barten leverde niet meer op dan een corner. Een paar minuten later voorkwam Paul van Hees met een goede redding dat Daan Buiting kon scoren. De volgende kansen van DIO'30 kwamen weer van Dani Bloemberg, die een gretige indruk maakte. Trekvogels kreeg daarna 2 opgelegde kansen maar zowel Mitch Peters als Jesse Wattimury kopte in kansrijke positie over en naast. Ook Arthur van den Eeckhout kwam in kansrijke positie na een goede pass van Coen Barten maar zijn schot werd gekeerd. De volgende vrije kans was weer voor Trekvogels, Paul van Hees verkleinde zijn doel waardoor een schot van Koen Lensen voor langs ging.

Vlak voor tijd kwam DIO'30 toch nog terug tot 1-2. Een schot van afstand van Arthur van de Eeckhout stuitte vlak voor Gino van Altena waardoor hij werd verrast. DIO'30 ging daarna nog op zoek naar de gelijkmaker. Er was wat gevaar uit corners waarbij Jelle Hoes net niet raak kon koppen en een schot van Glenn Dibbets ging net naast. Zo eindigde deze sportieve wedstrijd waarin geen enkele gele kaart viel te noteren in een overwinning voor de bezoekers. Het is Eendracht'30 uiteindelijk toch gelukt om kampioen te worden.

Door een 1-0 zege op RKSV Driel hield het net 1 punt voorsprong op Eldenia. Beuningse Boys nam zoals gedacht de periode over van Groesbeekse Boys dat genoodzaakt is aan de nacompetitie voor handhaving deel te nemen. De nacompetitie begint dus volgende week en DIO'30 mag het dan opnemen tegen MASV uit Arnhem Zuid. De ploeg waar Jhon van Beukering trainer is eindigde op de tweede plaats in de derde klasse C. De wedstrijd begint om 14.00 uur.