Afbeelding
Foto: BS de Oversteek

BS de Oversteek op de bres voor het Vlinderkind

Algemeen

DREUMEL - Basisschool de Oversteek gaat op de bres voor Stichting Het Vlinderkind. De school draagt haar steentje bij door de deuren open te stellen om een kledinginzamelingsactie te houden.

Stichting Vlinderkind is ontstaan uit een bundeling van individuele initiatieven van ouders van kinderen met Epidermolysis Bullosa die tijdens de geboorte van hun kind totaal onbekend waren met deze ernstige huidaandoening. De naam Vlinderkind refereert aan de huid van de kinderen die zo teer is als de vleugels van een vlinder. Stichting Vlinderkind ondersteunt het onderzoek naar de genezing van EB financieel, genereert bekendheid en zet zich op allerlei manieren in om de kwaliteit van leven voor mensen met EB te verbeteren.

De kinderen van basisschool De Oversteek hebben een plastic zak mee naar huis gekregen om die, indien mogelijk te vullen met oude kleding, dekens, schoeisel en dergelijke. Kinderen van groep 8 hebben overal in het dorp posters opgehangen om de aandacht voor deze actie te vragen. En met succes: de volle zakken stromen binnen. Honderden kilo's zijn al opgeslagen om straks op 5 juni (tot zolang kan er kleding ingebracht worden) aangeboden te worden de organisatie BAG2SCHOOL. Zij betalen voor iedere kilo 0,30 eurocent.

Een aantal kinderen uit groep 8 vonden de kledinginzamelingsactie niet genoeg. Zij zijn bezig met het organiseren van een Survivalrun in en rondom de school .Iedereen mag mee doen, maar moet dan wel minstens 3 euro aan sponsorgeld inbrengen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een prachtig leerzaam moment voor deze kanjers. Zij hopen op een grote deelname. Daarom zijn ze al alle klassen af geweest om de bedoeling uit te leggen. Het is geen prestatieloop, maar je doet mee omdat je je in wilt zetten voor de gezondheid van andere kindjes; in dit geval voor het Vlinderkind. Deze activiteit is gepland op dinsdag 5 juni. Dat is tevens de dag dat ook de kledinginzamelingsactie afgesloten wordt.