V.l.n.r. Jan, Jochem en René Peters.
V.l.n.r. Jan, Jochem en René Peters. Foto: Marloes van Zon

Bedrijf in beeld: mechanisatiebedrijf Jan Peters & Zonen viert jubileum

Zaken

DREUMEL - Wat Jan Peters in 1983 klein is begonnen, is 35 jaar later een begrip in de wijde omgeving. Niet alleen zijn zonen Jochem en René zijn in 2008 toegetreden tot het bedrijf, inmiddels werken er nog eens tien andere krachten.

Het begon allemaal in Boven-Leeuwen aan de Van Heemstraweg, waar Jan het import- en exportbedrijf in tractoren van Jo Salet overnam. Een andere visie, de werkzaamheden lokaal te houden, bleek een gouden greep. In 1994 voldeed het pand niet meer en kwam een locatie in Dreumel in het vizier, waarop verhuisd werd naar de Lageweg.

Net helemaal gesetteld, in 1995, kwam het hoge water opzetten en kon de familie Peters de hele inboedel evacueren. Het duurde bijna een half jaar voordat men het magazijn weer op orde had.

DeLaval dealer
Dat de familie de zaakjes goed op orde had, bleek toen Peters in datzelfde jaar dealer mocht worden van DeLaval melkmachines, en er inmiddels zeven extra personeelsleden in dienst waren. Amper een jaar later, in 2008, traden Jochem en René officieel toe en werden mede-eigenaren van het mechanisatiebedrijf. Een nieuw segment, tuin & park, werd toegevoegd aan de bestaande segmenten tractoren, melkmachines, landbouwmachines, heftrucks en shovels. Daarmee kent 'full liner' Jan Peters & Zonen een bijna uniek concept in Nederland.

Husqvarna dealer
Toen het bedrijf in 2010 uit haar jasje groeide, besloot de familie toch in het mooie Dreumel te blijven, en is er bijna 600 m2 bijgebouwd. Mede hierdoor verwierf de onderneming het exclusieve Husqvarna dealerschap; een nieuwe hoogtepunt. In een straal van 20 kilometer kun je alleen bij Jan Peters & Zonen terecht voor Husqvarna producten.

Open Maas en Waal
Mochten lezers nu nog niet bekend zijn met het Dreumelse mechanisatiebedrijf, dan kan men een kijkje komen nemen op zaterdag 2 juni tijdens Open Maas en Waal.

Er zijn die dag verschillende stands met onder meer streekproducten aanwezig. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom aan de Lageweg 14a in Dreumel.

Door Marloes van Zon