Vragen aan college B&W kleitransporten Deest

Politiek

DEEST - Fractie Sociaal Maas en Waal heeft schriftelijk vragen gesteld aan het college van B&W Druten over de toegenomen kleitransporten door de Vriezeweg in Deest. De fractie is van mening dat de vele transportbewegingen in deze woonstraat niet bevorderlijk zijn voor de verkeersveiligheid en er zou sprake zijn van stofoverlast.

In het schrijven stelt Fractie Sociaal Maas en Waal: "In het recente verleden is door de wethouder, naar wij aannemen namens het college, medegedeeld dat er geen problemen meer waren met de grondverwerving voor de aanleg van de rondweg in Deest. Enige tijd na deze mededeling wordt er een brief van Sagrex in (een deel van?) Deest verspreid waarin we konden lezen dat het nog niet duidelijk was waar de afrit naar het industrieterrein kon komen. Deze mededeling komt ons tegenstrijdig voor met de uitlatingen van de wethouder. Het feit dat er nog een serieuze aanvang moet worden gemaakt met de aanleg van de rondweg wijst er op dat er nog steeds geen aanbesteding heeft plaatsgevonden. Alleen zien we dat er een zandbed is gestort voor een oprit naar de dijk, wij nemen aan dat dit door Sagrex is gerealiseerd en niet door een bedrijf die de rondweg gaat realiseren."

Naar aanleiding van dit heeft Fractie Sociaal Maas en Waal schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W Druten en de fractie vraagt het college om een toezegging dat het op korte termijn stappen zal ondernemen om te komen tot realisatie van de rondweg te Deest.