Oud burgemeester Carol van Eert.
Oud burgemeester Carol van Eert. Foto: Ger Loeffen

Beuningen zoekt een nieuwe burgemeester

Politiek

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen zoekt een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad stelt vast welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. De raad wil graag van inwoners horen wat voor een soort burgemeester de gemeente Beuningen nodig heeft.

Inwoners kunnen daarom doorgeven aan welke eigenschappen zij de meeste waarde hechten. Dat kan via een online enquête op www.beuningen.nl/nieuweburgemeester. De enquête staat ook in de gemeentepagina in de Koerier. Inwoners kunnen deze enquête invullen en kosteloos opsturen.

Uitslag
De uitslag van de enquête gebruikt de raad bij de selectieprocedure van de nieuwe burgemeester. De eigenschap uit de lijst die het meest wordt genoemd, neemt de raad op in de profielschets. Daarvoor moeten er wel minimaal 50 ingevulde enquêtes bij de gemeente binnenkomen (op papier en digitaal).

Op zoek naar nieuwe burgemeester
Afgelopen januari stopte Carol van Eert als burgemeester van de gemeente Beuningen. Waarnemend burgemeester Daphne Bergman oefent deze belangrijke functie tijdelijk uit. De gemeente gaat vanaf nu op zoek naar een nieuwe burgemeester voor haar gemeente. Meer informatie staat op www.beuningen.nl/nieuweburgemeester.