Afbeelding
Foto: Wim Piels

Fraaie verlichting

Column

U kent allemaal wel de prachtige plaatjes van de Waalbrug bij Nijmegen. Misschien heeft u wel zo'n mooie panoramafoto in huis hangen. Het liefst dan zo'n foto in de avond, waarbij de brug in de meest mooie kleuren aangelicht wordt.

Ook bij de nieuwe brug De Oversteek is een prachtig lichtplan gemaakt, wat zowel op de brug als op afstand een mooi uitzicht oplevert. Deze bruggen zijn een visitekaartje voor Nijmegen!

Maar dan de brug bij Ewijk (ik weiger een naam te gebruiken die niet uit te spreken is, maar oefent u vooral even op Tacitusbrug). Ik ben natuurlijk pas sinds oktober weer volop in Nederland en dacht de eerste keren dat ik over de imposante brug reed dat er misschien een probleempje was met het licht. Maar sinds die tijd is en blijft het donker op de brug, op welke tijd ik er ook overheen rijd.

Wat is er aan de hand? Is men vergeten een lichtplan te maken en is er nog geen peertje te bekennen op de hele brug? Is er wel prachtige verlichting, maar geen geld voor de stroomrekening? Kan iemand het lichtknopje niet meer vinden?

Even om u een idee te geven: het was één van de langstlopende wegenverkeersprojecten in Nederland en kostte een slordige 268 miljoen euro. Dan is er neem ik aan toch wel geld voor wat fraaie verlichting?

Maar belangrijker: het zou een prachtig visitekaartje zijn voor de gemeente Beuningen. Een brug die in de meest mooie kleuren van alle kanten te zien is. En dat mensen weten, daar is dus Ewijk!

Die nieuwe rechtse coalitie in Beuningen zullen ook wel van die asfaltvrienden zijn. Kunnen die misschien aan Rijkswaterstaat vragen of zij de Ewijkse Brug in het licht kan zetten? Dan krijgen we nog wat leuks terug voor alle fijnstof- en geluidsellende.

Patrick Huisman