Karin  Pen -van Leeuwe, Kees Arts, Gerard Worm, Ton Wijnen en Michel Lepoutre
Karin Pen -van Leeuwe, Kees Arts, Gerard Worm, Ton Wijnen en Michel Lepoutre Foto: Hans Barten

Kernachtig Druten wil een coalitie vormen met de gezamenlijke dorpslijsten

Politiek

DRUTEN - Donderdag vond de eerste raadsvergadering plaats na de gemeenteraadsverkiezingen. Het belangrijkste agendapunt was het verslag van de informateur Gerard Worm van Kernachtig Druten over de gehouden coalitiegesprekken.

De informateur verklaarde dat Kernachtig Druten een coalitie wil vormen met de vier dorpslijsten:
- Dorpslijst Puiflijk / Druten-Zuid;
- Dorpslijst Afferden;
- Dorpslijst Deest;
- Dorpslijst Horssen.

Volgens Gerard Worm was er sprake van grote programmatische overeenkomsten met de verkiezingsprogramma's van de Dorpslijsten. Komende week zal gestart worden met de formatieperiode om samen de hoofdlijnen van beleid vast te stellen.

Het is de bedoeling dat aan het coalitieprogramma een zogeheten raadsagenda wordt toegevoegd. Op de raadsagenda komen twee belangrijke onderwerpen te staan: Wonen/Bouwen in de komende vier jaar, en de aanpak van de openbare ruimte. Over deze onderwerpen worden vooraf geen nauwgezette afspraken gemaakt, zodat hierover volop kan worden gediscussieerd in de gemeenteraad. In het verleden werden alle zaken vastgelegd in het coalitieprogramma, waardoor er nog maar weinig open discussie was. Nu heeft de oppositie veel meer inbreng en ontstaat er in de raad een levendige uitwisseling van standpunten.