Afbeelding
Foto: Ger Loeffen

Oppositie pessimistisch over zandtransport

Algemeen

BEUNINGEN - Waarschijnlijk wordt pas ná de zomervakantie duidelijk welke standpunten de gemeenteraad van Nijmegen inneemt wat betreft het zandtransport Beuningse Plas. Dat zegt fractievoorzitter Frans Houben van GroenLinks in Beuningen.

Hij reageert op de brief van het Beuningse college aan de eigen gemeenteraad. "Pas op 13 juni worden de gemeenteraden van Nijmegen en Beuningen uitgebreid geïnformeerd over het besluit om het zand met vrachtwagens
af te voeren," zegt Houben. "Het duurt waarschijnlijk nog vele maanden voordat duidelijk wordt hoe de gemeente Nijmegen tegenover het zandtransport staat," aldus Houben.

Volgens Houben weet het college sinds 2010 dat het zand moet worden vervoerd. "Ze komen nu mogelijk in tijdnood. Vanaf 1 januari 2020 moet het zandtransport starten, anders dreigen schadeclaims." PvdA-fractievoorzitter Sijmen Versluijs kritiseert de brief. Versluijs: "Ze verpakken het mooi, maar geven nu toe dat de 2,6 miljoen er niet komt. Ze zeggen dat ze hadden mogen verwachten dat er veel geld naar Beuningen zou gaan, maar de feiten zijn anders."

De fractievoorzitters van VVD en CDA, Henk Plaizier en Pim van Teffelen, wilden niet reageren op de brief, vanwege de coalitieonderhandelingen.

Via mediapartner RTV Totaal.