Unitas'28 tegen D.V.S.G.
Unitas'28 tegen D.V.S.G. Foto: Sjaak Janssen

Unitas'28 wint met 4-0 van D.V.S.G.

WAMEL – Het eerste elftal van Unitas'28 poetste hun blazoen weer op door de thuiswedstrijd met 4-0 te winnen van hekkensluiter D.V.S.G. Dat was nodig ook na enkele mindere wedstrijden. Onder een fraai lente zonnetje was de ploeg van trainer Frans van Deinsen veelal de bovenliggende partij tegen de Groesbeekse gasten waar Unitas'28 al spoedig volop kansen kreeg om op voorsprong te komen.

Toch duurde het tot bijna 15.00 uur alvorens er gescoord werd. Shahin Roshanaie schoot de bal binnen na fraai voorbereidend werk van de goed op dreef zijnde Stijn van Stippent. Dirk-Jan van Verseveld had geen geluk toen zijn inzet op de doelpaal uiteen spatte zodat na nog enkele kans van onder meer de actieve Zabi Ghaili de rust kwam met de 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Cas van Hal in het veld voor de licht geblesseerde Jesse van Verseveld en ging de wedstrijd verder met de thuisclub als de betere ploeg. D.V.S.G. kreeg eigenlijk de hele wedstrijd weinig kansen en Unitas'28 doelman Niels van Os had een rustige middag. Rond de 55ste minuut werkte Luuk Walraven de bal binnen achter de Groesbeekse doelman na opnieuw een voorzet van Stijn van Stippent.

In de slotfase zorgde ook de snelle Chiem Heijmen en de goed spelende Stef Hendrikx voor nog meer aanvallen en zo kon het gebeuren dat zowel Dirk-Jan van Verseveld de 3-0 en invaller Reinhoud van Ingen de 4-0 binnen prikte, een uitslag welke nog slechts een schamele afspiegeling was gezien het verloop van deze sportieve wedstrijd.

Komende zondag 29 April gaat Unitas'28 op bezoek bij dezelfde tegenstander in het verre Groesbeek, de aftrap op sportpark De Horst is om 14.30 uur met opnieuw weer winstkansen.