Roda'28 neemt revanche en wint bij SCE

WINSSEN - Zondag 22 april was de return wedstrijd van de 10 dagen geleden in Winssen gespeelde wedstrijd, dus een mooie gelegenheid om kort na dit verlies revanche te nemen en bij SCE te gaan winnen. Dit hebben de Roda'28 spelers ook perfect uitgevoerd, een compliment aan de ploeg om zich zo te herpakken.

Door het warme weer en het spelen op een kunstgrasveld werd er zeer veel gevraagd van de lichamelijke conditie van de spelers, gelukkig herkende de scheidsrechter dit ook en heeft tot 3x toe een drinkpauze ingelast.

Beide teams begonnen ietwat afwachtend aan de wedstrijd, maar al in de 5e minuut wist SCE de 1 – 0 voorsprong te realiseren. SCE hanteerde een speelwijze van compact spelen en dan met lange passes van achteruit de voorhoede aan het werk zetten. Zo ontstond deze goal ook uit een lange pass van zeker 40 meter, in 1e instantie kon de bal nog onderschept worden door Nick Janssen, maar de bal viel pal voor de voeten van SCE aanvaller Kaj Dreis en die bedacht zich geen moment en schoot vanuit buiten de 16 meter snoeihard op doel en de bal plofte in de kruising van het doel.

Nu kon SCE hun geliefde speelwijze weer hanteren, sterk verdedigen en proberen via counters nog vaker te scoren. Maar Roda'28 had zich hier goed tegen gewapend door het baltempo te verhogen en meer combinatiespel te spelen. Beide ploegen hebben de 1e 20 minuten kansjes gehad om de score uit te bouwen.

In de 24e minuut neemt Roda'28 aanvaller Twan Arnts een corner, Niek van Gemert kopt op doel en bij de 2e paal verlengt Pim Tromp deze bal tot een doelpunt, waarmede de stand weer gelijk is. Het in grote getale opgekomen publiek kreeg een mooie wedstrijd voetbal voorgeschoteld en met deze 1 – 1 stand werd de rust bereikt.

Na rust neemt in de 51e minuut Roda'28 aanvoerder Stijn Gradussen een corner en Niek van Gemert kopt deze bal achter de SCE keeper en de 2 – 1 voorsprong van Roda'28 is een feit. SCE gaat meer aanvallend voetbal spelen, ze moeten, want bij verlies wordt de achterstand op de koppositie alleen maar groter.

In de 60e minuut kan SCE verdediger Damian Kregting ver oprukken op de Roda'28 speelhelft, de Roda'28 spelers verzuimen om hem te verdedigen en vanaf 20 meter weet hij snoeihard op het Roda'28 doel te schieten en de 2 – 2 is een feit.

SCE blijft aanvallen en hierdoor ontstaat er ruimte voor de Roda'28 aanvallers en in de 87e minuut geeft Nick Janssen een prachtige pass op Pim Tromp, Pim ziet dat Bob Stevens meegekomen is, speelt de bal breed en Bob scoort de 3 – 2 voorsprong voor Roda'28.

Voor SCE blijft er nog weinig tijd over om de stand in het voordeel van SCE te beslissen en Roda'28 krijgt nog meer ruimte om te voetballen en zo ook vlak voor tijd wordt Pim Tromp gelanceerd, maar de SCE keeper Zev de Bruijn kan de bal oppakken. Na het oppakken van de bal trapt hij onbesuisd na op Pim Tromp, de goed leidende scheidsrechter Heijmans heeft dit gezien en kan niets anders doen, dan de keeper een rode kaart presenteren. Er volgt ook nog een penalty, maar de ingevallen SCE doelman Jeffry v d Schreur weet de door Bob Stevens ingeschoten bal te keren.

Dit betekent nog enkele spannende minuten in deze wedstrijd, maar Roda'28 houdt goed stand en zet een grote stap in deze competitie. Aanstaande zondag 29 april komt buurclub UHC op bezoek, voor Roda'28 altijd een lastige tegenstander en zij zullen gemotiveerd zijn om van de koploper te winnen. Vanaf 14.30 uur belooft dit weer een mooie wedstrijd te worden op ons sportpark.