Roda'28 verliest thuis van concurrent SCE

Algemeen

WINSSEN - Op donderdag 12 april werd onder grote publieke belangstelling de inhaalwedstrijd Roda'28 – SCE gespeeld. Het was een topper, het ging er om wie de koploper van de competitie zou worden. Uiteindelijk moest de ploeg uit Winssen een verlies van 0-2 incasseren.

Roda'28 startte voortvarend aan de wedstrijd, had ook enkele goede kansen, maar had even de pech dat de bal of niet goed geplaatst was of de SCE keeper kon met een uiterste krachtinspanning de bal keren. In de twaaldde minuut zet SCE een snelle aanval op en de opgenomen middenvelder Nicky Sander weet doeltreffend af te ronden. SCE gaat nog meer verdedigend voetballen en met heel veel energie worden de Roda'28 spelers onder druk gezet.

In het verdere verloop van de eerste helft waren er voldoende kansen voor Roda'28 om de achterstand om te buigen in een voorsprong, maar SCE hield stand. In de 49e minuut wist SCE uit een corner de 0-2 te maken. Hoewel Roda'28 zeker niet bij de pakken neer ging zitten, werd er niet meer gescoord. Met name de SCE doelman Zev de Bruijn had enkele fantastische reddingen. Door de overwinning heroverde SCE de koppositie.