Afbeelding

DIO'30 verliest met 2-0 van Hatert en raakt verder achterop in titelrace

Algemeen

DRUTEN - DIO'30 heeft na de knappe winst van vorige week op koploper Eendracht'30 opnieuw een grote misstap gemaakt en zo verzuimd om nog verder in te lopen op de ploeg uit Mook. DIO'30 heeft dit door het zwakke spel in met name de eerste helft vooral aan zichzelf te danken maar ook de zeer zwak fluitende scheidsrechter drukte een negatieve stempel op de wedstrijd.

Davy van Verseveld startte na een afwezigheid van 2 wedstrijden weer in de basis. Bas Bakker, die vorige week zijn rentree maakte, was vandaag afwezig. DIO'30 begon aanvallend maar er zat geen overtuiging in de aanvallen. Het spel was niet direct en zorgde niet voor gevaar. Nadat de scheidsrechter verzuimde om te fluiten voor een duidelijke overtreding net buiten het strafschopgebied op Arthur van den Eeckhout was Hatert er razend snel uit. De verdediging van DIO'30 lette niet op en Justin van Hest kon ongehinderd de 0-1 binnen schieten.

Een paar minuten later had het nog erger kunnen worden, maar Kyle Honigh schoot in het zijnet. DIO'30 bleef het proberen maar Hatert was feller waardoor DIO'30 achter de feiten aan bleef lopen. In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen er wat kleine kansen voor DIO'30. Een schot van Lars van Mill werd gepakt door doelman Eef Booltink en een schot van Arthur van den Eeckhout ging naast. Na een goede pass van Lars van Mill op Jelle Hoes was er ondanks dat een verdediger zijn eigen doelman hinderde niemand voor het doel om de bal binnen te schieten. Roy de Ruiter probeerde het nog met een kopbal maar raakte de bal niet goed en Arthur van den Eeckhout kwam net te laat bij een voorzet van Jelle Hoes. Al met al een hele slechte helft van DIO'30 dat niet liet zien nog voor het kampioenschap te vechten en waarin het ook nog tegen een achterstand aan keek.

In de tweede helft was Joram Pijl in het veld gekomen voor Davy van Verseveld en probeerde DIO'30 meer druk te zetten. Dat leek te lukken en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Een schot van Paul Frenken kon met moeite worden gekeerd door Eef Booltink. Ook waren er kleine kansen voor Roy de Ruiter en Arthur van den Eeckhout. Langzaamaan nam de druk van DIO'30 weer wat af en kwam Hatert er weer meer uit. Na ruim een kwartier in de tweede helft kreeg het wel erg makkelijk een vrije trap. Tot overmaat van ramp kopte Sjors Poelen de bal van Kyle Honigh nog in waardoor het zelfs 0-2 werd. Het werd nog erger want een paar minuten later beging de scheidsrechter een grote blunder door Lars van Mill van het veld te sturen. Als enige zag hij in een duel om de bal met Sjors Poelen een overtreding en bestrafte die ook nog met rood. Nadat eerst Roy de Ruiter nog over schoot moest DIO'30 zelfs met 9 man verder. Michel Falize kreeg een wel erg kinderachtige tweede gele kaart van een scheidsrechter die de wedstrijd totaal niet aanvoelde en veel te nadrukkelijk aanwezig was.

Kort voor tijd kreeg Luc Verhoeven, die was ingevallen voor Roy de Ruiter, nog een kans door na een goede aanval in de handen van de doelman te schieten. DIO'30 bleef het proberen. Eerst ging een kopbal van Joram Pijl over en een minuut later kopte hij na een goede actie en voorzet van Arthur van den Eeckhout op de lat. Zonder al te veel tijd bij te tellen, ondanks de vele onderbrekingen, blessurebehandelingen en tijdrekken van de bezoekers, floot de scheidrechter voor het einde van de wedstrijd. DIO'30 leed zodoende de derde nederlaag van die seizoen en dat was allemaal in een thuiswedstrijd.

Koploper Eendracht'30 speelde met 2-2 gelijk bij Rood Wit en zo liet DIO'30 het na om de achterstand te verkleinen tot 3 punten. De 6 punten kunnen met nog 5 wedstrijden te spelen natuurlijk nog worden goedgemaakt maar dan zal DIO'30 toch anders voor de dag moeten komen dan vanmiddag tegen Hatert. Volgende week zondag gaat DIO'30 op bezoek bij Brakkenstein. De wedstrijd begint om 14.30 uur.