DIO'30 verspeelt opnieuw punten

DRUTEN - DIO'30 heeft opnieuw puntenverlies geleden. In Millingen werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen de nummer laatst op de ranglijst. Zo raakt DIO'30 nog verder achterop in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse D.

DIO'30 had nog steeds te kampen met de nodige afwezigen. Dani Bloemberg, Arthur van den Eeckhout en Mike Grisel ontbraken wegens blessures, Jelle Hoes was nog steeds geschorst en Yannis Ngola is om disciplinaire redenen terug gezet naar het tweede elftal. Vooral het gemis van de eerste 2 breekt DIO'30 al een aantal weken op omdat het met name schort in het scoren van doelpunten.

Het spel van DIO'30 was goed en er werd ook hard gewerkt, maar het ontbrak aan kansen. Als die er wel kwamen dan werden die niet benut. Ondanks de kou waren er toch nog de nodige supporters van beide ploegen aanwezig. Die zagen dat DIO'30 al snel de bovenliggende partij was en meteen de aanval zocht. Het eerste gevaar kwam van Roy de Ruiter. De thuisploeg ging massaal in de verdediging en gokte op de counter. Halverwege de eerste helft leverde dit een corner op toen een schot van Niels Wingels tot corner werd verwerkt. Daarna was het weer DIO'30 dat voor gevaar zorgde.

Een schot van Davy van Verseveld ging over, een schot van Roy de Ruiter naast en een schot van Michel Falize werd met moeite tot corner verwerkt door doelman Chiem Haukes. Na ruim een half uur voetballen had DIO'30 recht op een strafschop. Een overduidelijke handsbal binnen het strafschopgebeid werd door de zwak fluitende scheidsrechter wel waargenomen maar hij durfde het niet aan om de bal op de stip te leggen en gaf een vrije trap net buiten de 16 meter. De vrije trap van Michel Falize kwam wel gevaarlijk voor het doel maar kon net niet worden verlengd door Roy de Ruiter.

Even later was er een kans voor Franco Kleinschiphorst na goed voorbereidend werk van Roy de Ruiter, maar het schot was te zacht om de doelman te verrassen. DIO'30 bleef druk zetten maar de verdiende openingstreffer bleef uit. Davy van Verseveld zag zijn schot gekeerd worden door Chiem Haukes en een schot van Paul Frenken ging maar net over het doel. Na een erg korte rust ging DIO'30 weer door waar het de eerste helft was gebleven, met aanvallen. Een goede actie van Lars van Mill kon niet worden afgerond en worden weggewerkt.

Franco Kleinschiphorst raakte bij zijn laatste actie geblesseerd en werd na 10 minuten in de tweedehelft vervangen door Joep van der Sluijs. Uit een voorzet van Juul Janssen kopte Davy van Verseveld net naast. Een paar minuten later kwam SC Millingen geheeld tegen de verhouding en ook onverwachts op voorsprong. Na onnodig balverlies op het middenveld viel de bal voor de voeten van Sam van der Velden. Zijn schot van afstand verdween laag in de hoek, 1-0. Lang kon de thuisploeg, die dit seizoen nog zonder overwinning is, niet genieten van de voorsprong.

Uit een vrije trap van Michel Falize kopte Willem Vos 5 minuten later DIO'30 weer op gelijke hoogte. Met een beetje geluk was het ook meteen 1-2 geweest, maar een halve omhaal van Davy van Verseveld ging net naast het doel. DIO'30 ging wel voor de overwinning en DIO'30 trainer Stefan Hoogsteder probeerde met 2 wissels nog wat te forceren. Luc Verhoeven kwam in het veld voor Paul Frenken. Na een combinatie met Davy van Verseveld kwam de invaller in een kansrijke positie maar zijn schot ging net naast. Een schot van Joep van der Sluijs werd even later gepakt door Chiem Haukes.

Bij de derde en laatste wissel werd verdediger Juul Jansen vervangen voor Joram Pijl die met zijn lengte wat moest forceren in de aanval. Hij liet een aantal malen zien dat dat voor gevaar zorgt maar er werd niet meer gescoord. Kort voor de tijd was er wederom een handsbal binnen het strafschopgebied maar nu werd dat door de scheidsrechter genegeerd. Zo eindigde ook deze wedstrijd met een voor DIO'30 teleurstellend resultaat, terwijl de thuisploeg erg blij was met het behaalde punt. Op Rood Wit na wisten verder alle concurrenten te winnen.

DIO'30 staat nog wel op de tweede plaats maar de achterstand op koploper Eendracht'30 bedraagt inmiddels 6 punten. Volgende week zondag speelt DIO'30 een thuiswedstrijd tegen ONA'53, de nummer een na laatst op de ranglijst. De wedstrijd begint om 14.00 uur.