Afbeelding

Slagvaardig is van slag

Algemeen

WAMEL – Damclub Slagvaardig is in haar nederlaagtoernooi van slag. Nadat de Wamelse dammers vier wedstrijden zonder verlies waren gebleven, gingen de wedstrijden tegen VTD uit Tiel en tegen CTD uit Arnhem verloren.

In de ontmoeting tegen overbuurman VTD raakte Aart van Zoelen verstrikt in een slagzet naar dam. Dat leidde tot partijverlies. De overige vier partijen eindigden in remise. De onbesliste uitslagen waren van Cees Buis, Anton Janssen, Henk Bracht en Harry Verploegen. Die brachten de uitslag op 4-6. Voor de wedstrijd tegen een sterk Arnhems team was Bracht door de griep geveld.

De nederlaagwedstrijd werd met elk vier spelers afgewerkt. De eerste uitslag was van Van Zoelen die zijn overbuurman Renie Jas uit Druten een doorbraak naar de damlijn moest toestaan. Vervolgens deelden Janssen en Buis bij Slagvaardig de punten en liep Verploegen in de beslissende fase met een zwakke voortzetting de naderende remise mis. CTD ging na hun tweede winstpartij met een 6-2 overwining naar huis. De Arnhemse club heeft darmee in dit toernooi tot nu toe de beste papieren.