Thijs Rondhuis (organisator Olympia’s Tour) en wethouder Ton de Vree schudden elkaar de hand.
Thijs Rondhuis (organisator Olympia’s Tour) en wethouder Ton de Vree schudden elkaar de hand. Foto: Olympia’s Tour

Finale Olympia's Tour in West Maas en Waal

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL – De oudste etappewedstrijd van Nederland, Olympia's Tour, eindigt dit jaar in West Maas en Waal. De wielerkaravaan start op dinsdag 11 september, om op zondag 16 september in Maas en Waal te finishen.

Het parcours van de wielrenhappening is nog niet helemaal duidelijk, maar er wordt gezocht naar een route langs zoveel mogelijk dorpen, om inwoners de kans te geven de renners van dichtbij aan te moedigen. Koersdirecteur Thijs Rondhuis van Olympia's Tour legt uit waarom gekozen is voor West Maas en Waal: 'De locatie is centraal gelegen, en we hebben er bewust voor gekozen om onze rit af te sluiten met een echt Nederlandse waaieretappe.'

Michel Megens, manager bij Metec-TKH Continental Cyclingteam, heeft zijn steentje bijgedragen door West Maas en Waal onder de aandacht van de organisatie te brengen. Het college van B&W is blij met dit evenement, dat behalve een sportieve gebeurtenis ook mooie publiciteit is voor de gemeente en wellicht een impuls voor het bedrijfsleven, aldus wethouder Ton de Vree. De gemeente staat garant voor de gevraagde bijdrage van 30.000 euro, de financiering daarvan komt van subsidies en sponsoring.