DIO'30 tegen Eldenia.
DIO'30 tegen Eldenia. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 geeft winst in slotfase uit handen tegen Eldenia

DRUTEN - DIO'30 heeft op eigen veld een kostbare nederlaag geleden in de strijd om de titel in de 3e klasse D. Tegen Eldenia lukte het weer niet om de voorsprong vast te houden of te vergroten.

Arthur van den Eeckout en Dani Bloemberg ontbraken nog steeds vanwege een blessure en Jelle Hoes was geschorst. Juul Janssen keerde na een blessure weer terug in de basis waardoor Davy van Verseveld weer op het middenveld speelde. Nick Schierboom nam de rechtsback positie in van Jelle Hoes. DIO'30 begon net als afgelopen wedstrijden aanvallend en kreeg na 5 minuten een grote kans om op voorsprong te komen. Roy de Ruiter speelde zich knap vrij, maar zijn schot belandde op de buitenkant van de paal. DIO'30 kreeg veel ruimte en kon blijven aanvallen.

Grote kansen kwamen er echter niet meer en na ongeveer 20 minuten was het weer gedaan met de aanvalsdrift en kwam Eldenia er steeds meer uit. Yannis Ngola kreeg nog wel een kans, maar zijn schot kon simpel worden gepakt door doelman Lars Peters. Aan de andere kant kon eerst een gevaarlijke aanval van Eldenia worden weggewerkt en uit de volgende aanval kopte Falko Wouters van dichtbij over. Kort voor rust ging een schot van Roy de Ruiter over. In de tweede helft was de eerste kans voor de bezoekers. Ahmed Bagici schoot naast.

Een paar minuten later was er een kans voor DIO'30, Uit een voorzet van Roy de Ruiter schoot Yannis Ngola tegen Lars Peters. DIO'30 werd weer wat sterker en probeerde via de combinatie de aanval te zoeken. De beste kansen waren er echter aan de andere kant. Er was een kans voor Falco Wouters en na een vrije trap viel de bal voor de voeten van Ahmed Bagici. Nick Degen kon de bal pakken. Met 2 wissels kwam er verse krachten binnen de lijnen. Joep van der Sluijs kwam in het veld voor Yannis Ngola en Franco Kleinschiphorst voor Lars van Mill. De invallers lieten meteen van zich speken. Joep van der Sluijs probeerde het van afstand maar raakte de bal niet goed en Franco Kleinschiphorst scoorde met nog ruim 10 minuten te spelen DIO'30 op een 1-0 voorsprong. Roy de Ruiter wist na een actie aan de zijkant de bal terug te leggen waarna de invaller de bal in de verre hoes schoot.

De opluchting bij DIO'30 was groot dat er was gescoord, maar net als voorgaande wedstrijden werkte de treffer niet bevrijdend. De angst sloop weer in de ploeg en in plaats van de aanval te blijven zoeken liep het te veel achter uit. Eldenia wist daar al snel van te profiteren. Een voorzet van Ferjo Mailuhu kon voor het doel worden binnen geschoten door Louan Aarts. Luc Verhoeven kwam nog in het veld voor Paul Frenken en DIO'30 zette toch nog even aan om de 3 punten in eigen huis te houden. Er was gevaar na een voorzet van Roy de Ruiter maar Franco Kleinschiphorst en Luc Verhoeven konden beiden niet goed bij de bal om het laatste tikje te geven.

In de extra tijd ging een schot van Joep van der Sluijs nog over het doel. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel maar DIO'30 gaf ook dat ene punt nog uit handen. Na een misverstand tussen Glenn Dibbets en Nick Degen tikte de verdediger de bal al voorbij de doelman en daar kon de meegelopen Stefan Gezius van profiteren door de bal in het lege doel te schieten. Net voordat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd ging een schot van Willem Vos nog over het doel. Met deze tweede nederlaag van het seizoen heeft DIO'30 zichzelf een erg slechte dienst bewezen.

Op koploper Eendracht'30 na speelde alle achtervolgers gelijk en liepen zo dus een punt in op DIO'30. Beslist is er natuurlijk nog niets want er staan nog 10 volledige speelrondes plus de nodige inhaalwedstrijden op het programma. Het wordt echter wel weer eens tijd voor een overwinning. DIO'30 gaat komende zondag op bezoek bij de nummer laatst, SC Millingen en de week daarna komt de nummer 13, ONA'53 op bezoek. De wedstrijd in Millingen begint om 14.30 uur.