Mona Keijzer, staatssecretaris van het kabinet Rutte III.
Mona Keijzer, staatssecretaris van het kabinet Rutte III. Foto: John van Gelder

Aftrap regionale verkiezingen

Politiek

MAAS EN WAAL - De campagnetrein rijdt inmiddels op volle toeren, en tijdens de eerste debatten hebben diverse lijsttrekkers de degens met elkaar gekruist.

Woensdag 28 februari trapte het CDA met verschillende afdelingen uit regio Nijmegen de campagne af met een forumdiscussie avond met staatssecretaris Mona Keijzer. Na de speech van de staatssecretaris gaf Iris Bouwers een presentatie over de landbouwsector. De avond werd afgesloten met een presentatie van Jos Verstegen van het CDA Oss over een fietsbrug over de Maas tussen Maasbommel en Megen, die de verbinding tussen Gelderland en Brabant moet verbeteren. Verstegen riep alle leden op het plan te steunen. De brug brengt kansen voor recreatie en toerisme.

Maandag 5 maart vond het Ondernemersdebat plaats, georganiseerd door Ondernemend Maas en Waal. Lijsttrekkers van het CDA, VVD, Sociaal Maas en Waal en de SP van gemeente West Maas en Waal en het CDA, Kernachtig Druten, Dorpslijst Druten en Sociaal Maas en Waal van gemeente Druten gingen met elkaar in debat aan de hand van stellingen over het ondernemersklimaat in het Land van Maas en Waal. Felle discussie bleef uit in het debat. De meeste partijen konden elkaar vinden waar het ging om samenwerking met betrekking tot bijvoorbeeld toerisme of een economische impuls voor de regio. De herindeling zorgde, zoals verwacht, voor iets meer discussie.

Komende debatten
Beuningen: op donderdag 8 maart is er een politiek debat in het Beuningse gemeentehuis. De avond wordt georganiseerd door de gemeente en De Gelderlander. De avond begint om 19.30 uur, het debat start om 20.00 uur.

Druten: maandag 12 maart is er een openbaar verkiezingsdebat in d'n Bogerd in Druten, georganiseerd door de Adviesraad Sociaal Domein Druten.
De avond begint om 19.30 uur, het debat start om 20.00 uur.

Beneden-Leeuwen: woensdag 7 maart is er een politiek debat in het gemeentehuis van West Maas en Waal. De avond begint om 19.30 uur, het debat start om 20.00 uur.

Wijchen: dinsdag 13 maart is er een politiek debat in theater 't Mozaïek in Wijchen. Het debat start om 20.00 uur. De entree is gratis.