Artist Impression van architect Niels Peters van Bonnemayer Architecten uit Uden.
Artist Impression van architect Niels Peters van Bonnemayer Architecten uit Uden. Foto: Bonnemayer Architecten

Startsein voor IKC Beneden-Leeuwen

Politiek

WEST MAAS EN WAAL – De bouw van het IKC in Beneden-Leeuwen is met de definitieve gunning aan BurgLand Bouw uit Dodewaard concreet geworden. Dit bedrijf gaat samen met Schrijvers Technische Installaties uit Oss het nieuwe IKC gestalte geven.

In een speciale bijeenkomst sprak een verheugde wethouder Van Swam de pers toe, geflankeerd door tevreden medewerkers van de gemeente en een glunderende afvaardiging van de betrokken scholen. Hoewel er bij niemand twijfel was of het nieuwe IKC er wel zou komen, was het moment van de gunning toch heel speciaal, omdat alles nu concreet wordt. In april wordt begonnen met de bouw, en als alles mee zit is het nieuwe IKC volgend jaar april een feit. 'We zijn nu zover dat de plannen definitief zijn, en we het de ouders kunnen vertellen', aldus Van Swam.

In het nieuwe IKC zullen de basisscholen De Leeuwenkuil en De Wijzer, twee praktijklokalen van het Pax Junior en de kinderopvang worden ondergebracht. Hiermee ontstaat een onderwijsvoorziening voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Met de bouw is 7 miljoen euro gemoeid.