Expositie in De Nieuwe Gang

Algemeen

BEUNINGEN - Op 5 maart openen Henk Hage, José Seeling, Nadine Zanow, Marloes Meijburg en Casper ter Heerdt hun expositie in De Nieuwe Gang in Beuningen. Tot en met 8 april tonen zij hun werken rond de thema's verlies en verlangen, en de cyclus, leven, dood, niet leven.

140 x 176 is de maat van de spanramen die de in september 2017 overleden Nijmeegse kunstenaar Willem Muijs, na eigen gebruik, een nieuw leven in handen van een collega gunde. Geïnspireerd door het verhaal dat deze spanramen met zich meebrachten creëerden Henk Hage, José Seeling, Nadine Zanow , Marloes Meijburg en Casper ter Heerdt nieuwe werken.

Klooster
Alle kunstenaars en performers van het project 140 x176 wonen en werken in het Klooster waarvan ook DNG deel uit maakt.140 x 176 is, na Where did all my words go in de zomer van 2017, de tweede gelegenheid waarop het grote publiek kennis kuan maken met kunstenaars die nu wonen en werken in en op de bijzondere plek die het Klooster in Beuningen is.

Tijdens de opening zullen de kunstenaars belangstellenden meenemen in de wending die zij persoonlijk aan het formaat 140 x 176 gegeven hebben, daarnaast is er muziek van singer-songwriter Marike Jager. De opening begint om 15.00 uur.