Afbeelding
Foto: Sociaal Maas en Waal
ADVERTORIAL

Geen zorgen om de zorg

Algemeen

MAAS EN WAAL - We hebben de afgelopen jaren kritisch onze zorgen om de zorg laten horen. De toegang tot zorg via het sociale team/Vraagwijzer is niet op orde. Het is een hele kunst om hulp tijdig én passend gevonden te krijgen. We hebben daarvoor een eigen onderzoek gedaan naar Vraagwijzer.

Uiteindelijk is er veel geld in computers en software gestoken en merkt de inwoner, die zorgvragen heeft, er nog steeds weinig van. De toegang tot zorg is niet goed in onze gemeenten. Dat moet anders. Wij gaan ook de komende 4 jaar scherp toezien op het goed functioneren van het zorgloket, zodat iedereen tijdig en goed wordt geholpen. Daar moet uw zorg tenslotte óók de zorg van de gemeente worden.

Sociaal Maas en Waal wil laagdrempelige, goed toegankelijke zorg voor iedereen die dat nodig heeft. Dus laten we Voor de verandering eens:
- de papierwinkel verminderen, als investering in vertrouwen en vermindering van uitvoeringskosten.
- ons actief inspannen voor armoedebestrijding, niet wachten tot mensen erom vragen, uitgaan van vertrouwen in de mensen die ondersteuning vragen.
- alle regelingen toegankelijk maken tot het inkomensniveau van 120% bijstand.
- zorgen voor samenwerking tussen betaalde zorg en onbetaalde ondersteuning door vrijwilligers/mantelzorgers.
- een dementievriendelijke gemeente realiseren.
- actieve ondersteuning bieden aan mantelzorgers.
- zorg bieden dicht bij huis, om te voorkomen dat mensen weg moeten uit hun vertrouwde omgeving en de nabijheid van familie.

Voor een Eerlijk en Zorgzaam Maas en Waal met Oog voor elkaar!
Stem 21 maart Sociaal Maas en Waal!