Foto: Gemeente Beuningen
Foto: Gemeente Beuningen Foto: Gemeente Beuningen

Beuningse raad kiest voor vrachtwagens

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeenteraad van Beuningen heeft dinsdagavond besloten om het zand van de Beuningse Plas met vrachtwagens af te voeren richting kanaal. Het is de bedoeling dat aan de Westkanaaldijk een overslagplaats komt, waar het zand wordt overgezet op schepen.

Voorafgaand aan de raadsvergadering was bekend dat BN&M het collegevoorstel zou steunen, terwijl de oppositiepartijen VVD, CDA, GroenLinks en PvdA zouden tegenstemmen. Daarmee vervulde D66 een sleutelrol. Volgens BN&M-raadslid Roel van Beuningen zijn de financiële risico's niet te overzien als er nu geen besluit was genomen. Als 1 januari 2020 niet wordt gehaald, dan kunnen er grote schadeclaims van ontzander Boskalis komen, zo zei hij.

Onder meer PvdA blijft voorstander van een transportband om het zand te vervoeren. VVD'er Paul ten Haaf zei dat het college de regie over de zandwinning volledig kwijt is. Hij wees op de te verwachten bezwaren en beroepsprocedures, die veel tijd gaan vergen. PvdA-fractievoorzitter Sijmen Versluijs vatte alles samen met de term: "Hoofdpijndossier".

Via mediapartner RTV Totaal.